SPUKC SPUKC

Novice

SPUKC s podporo Jadranki Buturović Ponikvar

Ob današnjem glasovanju v Svetu zavoda UKC Ljubljana za novo strokovno direktorico se v SPUKC pridružujemo mnenju strokovnega Sveta in izražamo javno podporo Jadranki Buturović-Ponikvar. Bistveno se nam zdi stališče, na katerem sloni kandidatura ge. Buturović Ponikvar, »da je treba ohraniti visoko strokovno raven in omogočiti nadaljnji razvoj UKC v stabilnih, umirjenih in ustvarjalnih pogojih dela, da mora strokovni direktor delovati združevalno in zaposlene usmerjati k skupnemu cilju: skrbi za bolnike ter da je za dobro delo ključno zadovoljstvo zaposlenih, prvi pogoj za to pa je občutek pravičnosti in enake obravnave vseh, kot da smo vsi na istem čolnu«.

Vsekakor bomo v sindikatu, ne glede na končno izbiro katerekoli od dveh kandidatk, budno spremljali delo nove strokovne direktorice v upanju, da za UKC Ljubljana resnično prihajajo neki novi, svetlejši časi.

UKC Ljubljana: Razrešitev (zgolj) direktorja ni dovolj!

V SPUKC - Sindikatu zdravstva Slovenije opozarjamo, da sama razrešitev generalnega direktorja UKC Ljubljana ne obeta večjih sprememb, saj je povsem jasno, da en človek ne more biti odgovoren za vsa dejanja svojih (neposredno) podrejenih, ki upravljajo z več kot 8.200 zaposlenimi v 25 ločenih organizacijskih enotah in skoraj 100 podenotah. Kdorkoli se bo namreč naslednji usedel na »vroči stol« direktorja UKC Ljubljana, bo brez prave ekipe in brez pravih informacij hitro v istem položaju kot njegov predhodnik. Dejstvo je, da so se v času ministrovanja sedanje ministrice zamenjali štirje direktorji, vse ostalo pa je ostalo bolj ali manj enako.
V SPUKC zato menimo, da je že prav, da se spremembe začnejo pri vrhu, a je nujno, da se nadaljujejo tudi na nižjih nivojih, upoštevajoč tudi mnenje sindikatov.
Skratka nekaj, česar ni storil še nihče do sedaj! 

UKC Ljubljana - Sistem se podira, krivi pa so zdravniki, medicinske sestre, zaposleni, pacienti in zdaj tudi mediji.

Dežurnih krivcev za stanje v UKC Ljubljana (in drugod v zdravstvu) je zmanjkalo. Ministrica svojega dela očitno ne zmore opravljati dobro in ne zna urediti razmer tako, da bi se v UKC vzpostavilo okolje, v katerem bodo lahko zaposleni strokovno in motivirano opravljali svoje delo in se bodo pacienti počutili varne. Ne zmore postaviti vodstva, ki bi uspešno vodilo naš največji zdravstveni zavod v Sloveniji. In ne zmore zdravstvu in ljudem, ki delujejo v njem, povrniti ugleda, ki so ga izgubili za časa njenega ministrovanja.

Zato pozivamo vlado, naj preneha ščititi interese posameznikov na vodstvenih položajih in prične ščititi interese zdravnikov, medicinskih sester, podpornega osebja in najpomembneje: pacientov!

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke