SPUKC SPUKC

Novice

SPUKC je za člane odposlal prve zahteve za izplačilo višje solidarnostne pomoči zaradi elementarne nesreče - epidemije

Danes smo v skladu z napovedmi na 30 različnih zdravstvenih in drugih javnih zavodov odposlali prve zahteve za izplačilo višje solidarnostne pomoči za naše člane. Predlog za izplačilo nam je do današnjega dne do 11 ure dopoldan poslalo 497 članov in za njih smo, kot to določa kolektivna pogodba (na predlog člana sindikatu poda zahtevo sindikat), podali zahtevo za izplačilo. 

Vseeno pa smo se v sindikatu odločili, glede na to, da nihče točno ne ve ali bo 60 dnevni rok od začetka epidemije kot tak tudi dejansko veljal, da bomo še naprej zbirali predloge za višjo solidarnostno pomoč ter jih periodično pošiljali delodajalcem, zato pozivamo vse tiste, ki nam še niso oddali predlogov, da to storijo naknadno.

 

Poziv članom SPUKC k podaji predloga za izplačilo višje solidarnostne pomoči zaradi epidemije Covid-19 s pojasnilom

Pozivamo vse člane SPUKC – Sindikata zdravstva Slovenije, da podajo sindikatu SPUKC predlog za izplačilo višje solidarnostne pomoči zaradi epidemije Covid-19. Višina plače pri elementarni nesreči - epidemiji ni pomembna, do višje solidarnostne pomoči so upravičeni vsikot to pojasnjujemo v nadaljevanju.

Ker se pristojna ministrstva še niso dokončno izrekla o upravičenosti dodatka, v SPUKC pa ne moremo čakati na odgovore ministrstev, saj lahko za naše člane zamudimo 60 dnevni rok za izplačilo 20% višje solidarnostne pomoči, smo se odločili, da vseeno pričnemo z zbiranjem predlogov za izplačilo, ki so osnova za izplačilo višje solidarnostne pomoči.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke