SPUKC SPUKC

Novice

Božično novoletna obdaritev otrok članov SPUKC 2020

Obveščamo vas, da bomo tudi letos prirpavili obdaritev otrok članov sindikata, ki pa bo v luči Covid-19 potekala nekoliko drugače kot ponavadi.
Predstave za otroke zaradi vsem nam znanih ukrepov žal ne bomo mogli pripraviti, se bomo pa v sindikatu dodatno potrudili vašim najdražjim pričarati prav posebno praznično vdušje. 
Pozivamo vse starše – člane SPUKC, ki imajo otroke od 1 do 8 leta starosti, da nam preko elektronske pošte ali preko sindikalnih zaupnikov najkasneje do petka 16.10.2020 sporočijo podatke otrok za obdaritev (ime in priimek otroka, starost, spol).

Pojasnilo MJU in SPUKC glede zahtevkov za izplačilo višje solidarnostne pomoči

Obveščamo vas, da se je Ministrstvo za javno upravo - MJU opredelilo do naših zahtev in drugih sindikatov, kar komentiramo v nadaljevanju. Poudarjamo, da je za razlago Kolektivne pogodbe za negospodarske dejavnosti - KPND pristojna le Komisija za njeno razlago, ta pa je razlago o določbah solidarnostne pomoči sprejela že leta 2000, kateri pa stališče MJU ne sledi. MJU ne more razlagati KPND.

V primeru, da solidarnostna pomoč ne bo izplačana našim članom, za katere smo podali zahtevo za izplačilo, bomo na delovnem sodišču v kolektivnem sporu dokazali naše trdno prepričanje o dolžnem izplačilu solidarnostne pomoči našim članom.

SPUKC je za člane odposlal prve zahteve za izplačilo višje solidarnostne pomoči zaradi elementarne nesreče - epidemije

Danes smo v skladu z napovedmi na 30 različnih zdravstvenih in drugih javnih zavodov odposlali prve zahteve za izplačilo višje solidarnostne pomoči za naše člane. Predlog za izplačilo nam je do današnjega dne do 11 ure dopoldan poslalo 497 članov in za njih smo, kot to določa kolektivna pogodba (na predlog člana sindikatu poda zahtevo sindikat), podali zahtevo za izplačilo. 

Vseeno pa smo se v sindikatu odločili, glede na to, da nihče točno ne ve ali bo 60 dnevni rok od začetka epidemije kot tak tudi dejansko veljal, da bomo še naprej zbirali predloge za višjo solidarnostno pomoč ter jih periodično pošiljali delodajalcem, zato pozivamo vse tiste, ki nam še niso oddali predlogov, da to storijo naknadno.

 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke