SPUKC SPUKC

Novice

SPUKC - sestanek na Ministrstvu za zdravje

Dne 29.9.2015 je bil na pobudo SPUKC sklican sestanek med predstavniki sindikata in predstavniki Ministrstva za zdravje, kjer smo govorili o aktualnih temah v zdravstvu s poudarkom na odpravi anomalij plačne skupine J v dejavnosti zdravstva. Sindikalno stran je zastopalo vodstvo SPUKC s sindikalnim zaupnikom Splošne bolnišnice Murska Sobota, stran Ministrstva za zdravje pa je zastopala ekipa na čelu z državno sekretarko na ministrstvu. S strani Sindikata podpore UKC smo bili pozitivno presenečeni nad odzivnostjo in pripravljenostjo na pogovor s strani predstavnikov Ministrstva za zdravje,  nekaj,  česar npr. ne moremo trditi za nekatere sindikate oz. sindikalne centrale.

Sestanek članstva v Splošni bolnišnici Murska Sobota

Dne 24.9.2015 je bil na pobudo članov sindikata, predstavnikov Splošne bolnišnice Murska Sobota, sklican izredni sestanek članstva SPUKC. Poleg aktualnih tem in predstavitvi vodstva ter delovanja sindikata, je bilo glavno težišče sestanka usmerjeno predvsem k predstavitvi težav in problemov zaposlenih v SB Murska Sobota ter njihovemu reševanju, še posebej pa so bili izpostavljeni problemi, s katerimi se rečujejo zaposleni ob odprtju nove urgence. S strani vodstva SPUKC je bila izražena zahvala za številčno (nadpričakovano) udeležbo članov na sestanku ter zaveza, da se bodo podobni sestanki organizirali čim pogosteje tudi v širši sestavi s predstavniki posameznih poklicnih skupin iz UKC Ljubljana.

Smisel sindikata je braniti in zaščititi pravice delavcev

Pomislite na vse situacije, ko bi potrebovali odvetnika na delovnem mestu. Zakaj bi bili sami v takšnih trenutkih, ki ponavadi pridejo nepričakovano in nas ujamejo nepripravljene? Lahko se zgodi, da vam delodajalec neupravičeno zniža plačo, vas neupravičeno odpusti ali premesti na novo delovno mesto, vam ne izplača regresa ali plače, nadrejeni izvajajo mobing... Ker nikoli ne vemo, kdaj bomo postavljeni v neželen položaj, je pametno o tovrstnem zavarovanju razmišljati takoj. NE JUTRI - ŽE DANES! Ko vas bo delodajalec npr. odpustil ali vam znižal plačo, boste morali poiskati pravico na sodišču pri čemer so stroški odvetnikov in sodnih taks lahko zelo visoki. Si lahko privoščite takšno tveganje? Zaščitite se za zgolj 6 € na mesec (klikni).

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke