SPUKC SPUKC

Novice

Male SPUKCe je obiskal Dedek Mraz

Z velikim zadovoljstvom sporočamo, da nam je kljub minimalnim prihodkom sindikata uspelo organizirati in izpeljati obdaritev naših najmlajših »članov« sindikata. Tako je Dedek Mraz najprej v petek 11.12.2015 obdaril otroke članov v SB Murska Sobota in UKC Maribor, v soboto pa še ostale otroke na družabnem dogodku v igralnici Zvedavega Škrata na Lavrici v režiji in izvedbi Teatra CIZAMO. Ob tej priložnosti se še posebej zahvaljujemo gostiteljici Petri, ki je poskrbela tudi za prijetno druženje otrok v igralnici Zvedavega Škrata, ter vsem donatorjem, ki so s svojimi izdelki nesebično pomagali Dedku Mrazu napolniti darilne vrečke otrok.

Ob današnjem imenovanju novega v.d. direktorja UKC Ljubljana – najprej naj odstopi predsednik Sveta zavoda

Kogarkoli je v zadnjem mesecu dni pot zanesla v UKC Ljubljana, je lahko z začudenjem ugotovil, da se okolica največje zdravstvene ustanove utaplja v smeteh, kar je ogledalo in zapuščina trenutnega vodstva, pred vsem pa odgovornost tistih, ki so prevzeli vajeti upravljanja naše največje zdravstvene ustanove v državi v svoje roke. Že samo dejstvo, da trenutni sestavi Sveta zavoda v slabih 10 mesecih kljub dvema razpisoma ni uspelo izbrati kompetentnega direktorja zavoda, pove vse, še bolj pa sta »moteča« aroganca in lahkotnost soočanja z aktualnimi problemi s strani nekaterih vodilnih, nekaj česar si tako ugledna ustanova kot je UKC Ljubljana preprosto ne more privoščiti.

Ministrstvu za zdravje v premislek – ena od prioritet novega vodstva UKC Ljubljana naj bo obuditev projekta poglobitve Zaloške ceste v Ljubljani

V pričakovanju izbire novega vodstva naše največje bolnišnice v državi, v Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC pozivamo Ministrststvo za zdravje, da naj kot eno od prioritetnih nalog novega vodstva določi tudi obuditev projekta poglobitve Zaloške ceste v Ljubljani, ki bi med drugim pomenil bistven napredek pri internih povezavah znotraj UKC Ljubljana in s pomočjo katerega bi lahko največja slovenska bolnišnica pridobila novih 3.000 parkirnih mest tako za paciente kot tudi zaposlene. V nadaljevanju prilagamo novico, ki je bila objavljena pred skoraj šestimi leti in smo jo zasledili na tej povezavi:

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke