SPUKC SPUKC

Novice

Zlonamerna namigovanja o odvzemu reprezentativnosti Sindikata zdravstva Slovenije SPUKC

Vse člane, kakor tudi vso zainteresirano javnost obveščamo, da SPUKC - Sindikat zdravstva Slovenije, ne glede na zlonamerne govorice, ki jih o nas širijo predvsem nekateri drugi sindikati, JE REPREZENTATIVEN SINDIKAT v poklicu »avdiologi in govorni terapevti / avdiologinje in govorne terapevtke«. V zvezi z govoricami smo (seveda) poslali povpraševanje tudi na pristojno Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, od koder smo prejeli tudi uradno potrditev, da je SPUKC - Sindikat zdravstva Slovenije še vedno rperezentativen sindikat v poklicu »avdiologi in govorni terapevti / avdiologinje in govorne terapevtke« na nivoju države.


 

Spoštovani predsednik vlade g. Cerar – presekajte gordijski vozel UKC Ljubljana in naredite konec sprenevedanju

Sindikat zdravstva Slovenije SPUKC javno poziva predsednika vlade g. Cerarja k čimprejšnjemu ukrepanju glede imenovanja novega vršilca dolžnosti ter posledično k ponovnemu razpisu za izbiro novega generalnega direktorja UKC Ljubljana.

Opozarjamo namreč na absurdno situacijo, ki je nastala, ko je g. Cerar kot predsednik vlade javno odrekel podporo imenovanju g. Baričiča za generalnega direktorja. Tako imamo na eni strani g. Baričiča, ki naj bi odstopil kot vršilec dolžnosti, pa tega po besedah ministrice ni storil, na drugi strani pa g. Glažarja, ki je še do nedavnega javno govoril o tem, da bo tudi sam odstopil, če Baričič ne bo potrjen s strani vlade, sedaj pa še naprej vodi seje sveta zavoda, kot da se ni zgodilo nič. 
 

Sindikat zdravstva Slovenije SPUKC prejel odločbo o reprezentativnosti

Obveščamo vas, da smo v Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC na podlagi Zakona o reprezentativnosti s strani pristojnega Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti prejeli odločbo, s katero se šteje, da smo z dnem 10.11.2015 postali reprezentativen sindikat v poklicu »avdiologi in govorni terapevti / avdiologinje in govorne terapevtke«. Ker smo v Sindikatu zdravstva Slovenije združeni s Konfederacijo slovenskih sindikatov KSS, ki je že reprezentativna za območje države, po novem šteje, da je le-ta, poleg drugih dejavnosti in poklicev, reprezentativna tudi v v poklicu »avdiologi in govorni terapevti / avdiologinje in govorne terapevtke«.
 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke