SPUKC SPUKC

Novice

Izključitev Sindikata zdravstva Slovenije SPUKC iz pogajanj glede sistemizacije in umeščanja delovnih mest v nove plačne razrede

Spoštovane članice in člani sindikata

Obveščamo vas, da SPUKC - Sindikata zdravstva Slovenije s strani Ministrstva za zdravje ni bil pozvan na pogajanja glede sistemizacije in umeščanja delovnih mest v nove plačne razrede z reprezentativnimi sindikati v dejavnosti zdravstva, zato tudi ne more prevzeti odgovornosti za morebitne nove anomalije, ki jih bo tak dogovor (zagotovo) ustvaril.

Zahtevo za pojasnilo razlogov za izključitev najmlajšega in enega največjih sindikatov v UKC Ljubljana ter drugih zdravstvenih ustanov širom Slovenije smo že posredovali na Ministrstvo za zdravje.

Podpora predlogu Sindikata policistov Slovenije za spremembo Zakona o delovnih razmerjih

V SPUKC kot del KSS podpiramo predlog za ureditev pravnega varstva zoper opozorilo pred redno ali izredno odpovedjo delovnega razmerja iz krivdnega razloga ali nesposobnosti. Opozorilo je enostransko dejanje delodajalca in delavec nima pravnega varstva pred očitki delodajalca v opozorilu. Predlog sprememb Sindikata policistov Slovenije uvaja močan institut delavca zoper opozorilo delodajalca, možnost zagovora tudi zoper opozorilo in sodnega varstva.

Pozivamo članice in člane k oddaji svojega podpisa podpore v skladu z navodili Sindikata policistov Slovenije, v povezavi: ZBIRANJE PODPISOV "ZA DELAVSKE PRAVICE"- NAVODILA

AKCIJA - pravna zaščita ARAG

Obveščamo vas, da smo v mesecu oktobru 2021 pripravili posebno akcijo, s katero vsakemu novemu ali obstoječemu članu sindikata, ki še nima sklenjenega dodatnega zavarovanja pravne zaščite ARAG, ob sklenitvi zavarovanja za najmanj 6 mesecev, podarimo darilni bon podjetja OMW Slovenija v vrednosti 10 EUR.
Ker je število bonov omejeno, vas pozivamo, da čim prej izpolnite priloženo pristopno izjavo in jo posredujete v sindikat. Za vse dodatne informacije smo dosegljivi preko maila ali nas kontaktirajte na sindikalno telefonsko številko 031 255 829 v času uradnih ur (PON-PET 8h-12h).

Kolektiv SPUKC 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke