SPUKC SPUKC

Novice

Velik uspeh SVS na delovnem sodišču: Za 20 odstotkov višja solidarnostna pomoč in jubilejna nagrada tudi za člane SPUKC

SPUKC bo v naslednjih dneh podal vodstvom zdravstvenih ustanov zahtevke za izplačilo dodatnih 20 odstotkov solidarnostnih pomoči in jubilejnih nagrad izplačanih v zadnjih petih letih oz. od 1. junija 2013, ko je bil uveljavljen Aneks h Kolektivni pogodbi za negospodarske dejavnosti - KPND. Spodaj objavljeni sklep in sodba sta zelo pomembna za vse uslužbence celotnega javnega sektorja. Sindikati podpisniki aneksa so bili, kot se sedaj izkazuje, nezakonito stimulirani in nagrajeni za podpis tega za javne uslužbence zelo škodljivega Aneksa s katerim so vsem javnim uslužbencem znižali plače za 8%. 

Odziv direktorja SB Murska Sobota na objavljen javni poziv razkriva vso bedo upravljanja slovenskega zdravstva

V SPUKC z ogorčenjem beremo zavajanja in neresnice, ki jih je kot odziv na naš javni poziv navedel direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Bojan Korošec za medije. Ne samo, da v bolnišnici še vedno vztrajajo pri zakonitosti neupravičenih izplačil, ki jih ne pozna noben drug zdravstveni zavod v Sloveniji in nočejo vrniti denarja davkoplačevalcev, so sedaj v javnost posredovali še elektronsko sporočilo iz leta 2012 ter besede vzete iz konteksta neke druge zadeve, ko naj bi Tatjana Petek domnevno napačno svetovala direktorju, pri čemer namenoma pozabljajo na edini relevantni dokaz, t.j.  elektronsko sporočilo, s katerim je ga. Petek jasno povedala, da so izplačila neupravičena. Kot dokaz namernemu zavajanju javnosti prilagamo sliko njegove odločbe, ki je bila vročena ge. Petek.

Javni poziv k odstopu oz. takojšnji razrešitvi direktorja Splošne bolnišnice Murska Sobota zaradi vpletenosti v afero z nezakonitimi izplačili dopusta in škandaloznim ravnanjem v povezavi s četrtkovo kriminalistično preiskavo

V SPUKC javno pozivamo Bojana Korošca k takojšnjemu odstopu s funkcije direktorja SB Murska Sobota oz. člane sveta zavoda, kakor tudi ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc, da v skladu s 24. in 26. členom statuta zavoda pristopijo k njegovi takojšnji razrešitvi. Poziv utemeljujemo z njegovo vpletenostjo pri izvedbi neupravičenih izplačil dopusta, zaradi katerih se je znašel v kriminalistični preiskavi, ter nedopustnem ravnanju po četrtkovih kriminalističnih preiskavah v zavodu, ko je bila, v roku dveh ur po odhodu kriminalistov iz SB Murska Sobota, Tatjani Petek, s pomočjo zasebnega detektiva, vročena prepoved opravljanja dela v postopku izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi ter prepoved dostopa do delovnega mesta. Po našem mnenju gre za povračilni ukrep zoper go. Petek, ker je javno demantirala navedbe direktorja, da mu je kot takratna vodja pravno kadrovske službe svetovala izplačilo dopusta in s tem nezakonito ravnanje.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke