SPUKC SPUKC

Novice

Izjava za javnost 21.3.2022

Spoštovani člani.

Ker so mediji iz nam neznanega razloga bolj slabo povzeli našo izjavo, jo članom in članicam SPUKC posredujemo v celoti. 

 

Mateja Klep Breskvar, dipl.ekon., predsednica sindikata SPUKC 

Uspešno zaključen protestni shod pred UKC Ljubljana

Danes je bil v sklopu stavke sindikatov zdravstva in socialnega varstva uspešno zaključen shod zaposlenih pred našo največjo bolnišnico UKC Ljubljana. V imenu kolektiva SPUKC se zahvaljujemo vsem prisotnim za udeležbo, predvsem pa za kulturen in spoštljiv protest, ki je potekal ob upoštevanju vseh varnostnih in preventivnih ukrepov. V nadaljevanju prilagamo nagovor predsednice sindikata ge. Mateje Klep Breskvar z današnjega shoda.


 

S T A V K A 16.2.2022

Obveščamo vse člane, da stavkovni sporazum z vlado danes ni bil podpisan, zato bomo jutri v sodelovanju z drugimi sindikati v zdravstvu in socialnem varstvu izvedli celodnevno stavko.
Zaposleni (stavkajoči) bomo skrbeli zgolj za zagotavljanje nemotene oskrbe pacientov in delovanja nujnih sistemov. Prosimo vas, da pri delu ne ovirate sodelavcev, ki se ne bodo želeli pridružiti stavki.
Vse morebitne pritiske oz. kršitve (z ustavo zagotovljenih) pravic do stavke prosimo sporočite na e-mail sindikata info@spukc.si ali nas pokličite po telefonu na tel. 01 522 9527.
Člane, zaposlene v UKC Ljubljana prosimo, da se ob upoštevanju preventivnih ukrepov v čim večjem številu, jutri 16.2.2022 ob 11 uri, zberemo na ploščadi pred glavnim vhodom v UKCL, kjer bomo s svojo prisotnostjo pokazali, da mislimo resno in da ne bomo dovolili, da nas s selektivnim dvigom plač zgolj nekaterim profilom sprejo med seboj.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke