SPUKC SPUKC

Novice

Spoštovani predsednik vlade g. Cerar – presekajte gordijski vozel UKC Ljubljana in naredite konec sprenevedanju

Sindikat zdravstva Slovenije SPUKC javno poziva predsednika vlade g. Cerarja k čimprejšnjemu ukrepanju glede imenovanja novega vršilca dolžnosti ter posledično k ponovnemu razpisu za izbiro novega generalnega direktorja UKC Ljubljana.

Opozarjamo namreč na absurdno situacijo, ki je nastala, ko je g. Cerar kot predsednik vlade javno odrekel podporo imenovanju g. Baričiča za generalnega direktorja. Tako imamo na eni strani g. Baričiča, ki naj bi odstopil kot vršilec dolžnosti, pa tega po besedah ministrice ni storil, na drugi strani pa g. Glažarja, ki je še do nedavnega javno govoril o tem, da bo tudi sam odstopil, če Baričič ne bo potrjen s strani vlade, sedaj pa še naprej vodi seje sveta zavoda, kot da se ni zgodilo nič. 
 

Sindikat zdravstva Slovenije SPUKC prejel odločbo o reprezentativnosti

Obveščamo vas, da smo v Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC na podlagi Zakona o reprezentativnosti s strani pristojnega Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti prejeli odločbo, s katero se šteje, da smo z dnem 10.11.2015 postali reprezentativen sindikat v poklicu »avdiologi in govorni terapevti / avdiologinje in govorne terapevtke«. Ker smo v Sindikatu zdravstva Slovenije združeni s Konfederacijo slovenskih sindikatov KSS, ki je že reprezentativna za območje države, po novem šteje, da je le-ta, poleg drugih dejavnosti in poklicev, reprezentativna tudi v v poklicu »avdiologi in govorni terapevti / avdiologinje in govorne terapevtke«.
 

Javna podpora stavki policistov

V Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC izražamo javno podporo napovedani stavki policistov, ki jo organizirata Policijski sindikat Slovenije in Sindikat policistov Slovenije. Menimo namreč, da so vse njihove zahteve legitimne in upravičene ter se pridružujemo njihovim ugotovitvam, da je prišel čas za streznitev tako Vlade RS kot tudi vseh resorjev, da je potrebno (umetno) ohranjanje preživetega enotnega plačnega sistema v javni upravi dokončno ukiniti! 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke