SPUKC SPUKC

Novice

Bodo zaposleni v UKC Maribor pod novim vodstvom vendarle dočakali odločbe o odmeri letnega dopusta za tekoče koledarsko leto?

V SPUKC sicer pozdravljamo nujne spremembe v vodstvu UKC Maribor, a hkrati opozarjamo, da je potrebno pred sprejemom novega kadrovskega načrta in kadrovske popolnitve najprej poskrbeti za pravice že zaposlenih v kontekstu doslednega spoštovanja delovnopravne zakonodaje. Absurdno je namreč, da na primer zaposleni v naši drugi največji bolnišnici še vedno niso prejeli odločb o odmeri letnega dopusta za tekoče koledarsko leto, pa čeprav jih je bil delodajalec skladno z 2. odstavkom 160. člena ZDR-1 o tem dolžan obvestiti najpozneje do 31. marca. Prav tako opozarjamo na neurejeno sistemizacijo delovnih mest ter neurejeno izplačilo dodatkov za delo v manj ugodnejših pogojih na določenih oddelkih, kjer kljub pozivom po odpravi nepravilnosti zaposleni še vedno niso prejeli odgovorov.
 

Podpis pogodbe o zagotavljanju pogojev za delovanje SPUKC v Splošni bolnišnici Murska Sobota

Sporočamo vam, da smo z vodstvom Splošne bolnišnice Murska Sobota podpisali pogodbo o zagotavljanju pogojev za delovanje SPUKC - Sindikata zdravstva Slovenije v SB Murska Sobota. S pogodbo je med drugim zagotovljeno nemoteno delovanje sindikalnih zaupnikov in sindikata znotraj SB Murska Sobota ter ustrezni prostori za opravljanje sindikalne dejavnosti. 

Še naprej se bomo trudili zagotoviti enake pogoje za delovanje sindikata tudi znotraj drugih zdravstvenih ustanov po Sloveniji, od koder prihajajo naši člani.

Protestni shod, organiziran s strani sindikalnih central - NE HVALA

Če je namreč povod za jutrišnji protest enostranski odstop Vlade od pogajanj, potem se v  SPUKC upravičeno sprašujemo, zakaj te iste sindikalne centrale v preteklosti niso organizirale protestnih shodov za odpravo anomalij plačne skupine J, ki je prisotna v celotnem javnem sektorju in katerih rešitev sindikati obljubljajo že od leta 2008, pa tudi za odpravo storjenih krivic bolničarjem, srednjim medicinskim sestram na oddelkih intenzivne terapije, ali celo shodov za odpravo krivic vojakom, gasilcem, zdravnikom družinske medicine itd. Navsezadnje bi lahko organizirali shode tudi v podporo delavcem v gospodarstvu, kjer je stanje še toliko bolj alarmantno! Prav ti sindikati, ki zdaj organizirajo dotični shod, so namreč v preteklosti s svojimi dejanji in usklajevanji popustili državi ter privolili v dodatno zmanjšanje pravic delavcev...

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke