SPUKC SPUKC

Novice

Skupinsko nezgodno zavarovanje zavarovalnice SAVA (ZM) za člane SPUKC

Prejeli smo ponudbo agencije HiL d.o.o. za skupinsko nezgodno zavarovanje članov sindikata ter njihovih družinskih članov preko zavarovalnice Sava. Glavna prednost v primerjavi s podobnimi ponudbami je ta, da ZA IZPLAČILO ZAVAROVALNIN NI POTREBEN BOLNIŠKI STALEŽ kot pri drugih zavarovalnicah, ampak zgolj zdravniška dokumentacija o obstoju poškodbe in aktivnem zdravljenju. Zavarovanje obsega celotnih 24 ur dneva (če ste doma, v tujini, na dopustu, pri rekreaciji, na delovnem mestu,..) - skratka zavarovani ste KJERKOLI IN KADARKOLI. 

Bodo zaposleni v UKC Maribor pod novim vodstvom vendarle dočakali odločbe o odmeri letnega dopusta za tekoče koledarsko leto?

V SPUKC sicer pozdravljamo nujne spremembe v vodstvu UKC Maribor, a hkrati opozarjamo, da je potrebno pred sprejemom novega kadrovskega načrta in kadrovske popolnitve najprej poskrbeti za pravice že zaposlenih v kontekstu doslednega spoštovanja delovnopravne zakonodaje. Absurdno je namreč, da na primer zaposleni v naši drugi največji bolnišnici še vedno niso prejeli odločb o odmeri letnega dopusta za tekoče koledarsko leto, pa čeprav jih je bil delodajalec skladno z 2. odstavkom 160. člena ZDR-1 o tem dolžan obvestiti najpozneje do 31. marca. Prav tako opozarjamo na neurejeno sistemizacijo delovnih mest ter neurejeno izplačilo dodatkov za delo v manj ugodnejših pogojih na določenih oddelkih, kjer kljub pozivom po odpravi nepravilnosti zaposleni še vedno niso prejeli odgovorov.
 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke