SPUKC SPUKC

Novice

Bo 2.500 medicinskih sester v UKC Ljubljana po letu dni vendarle dočakalo odgovor vlade

SPUKC – Sindikat zdravstva Slovenije javno poziva predsednika vlade in pristojno ministrico, da po letu dni negotovosti vendarle podata odgovor na peticijo, podpisano s strani 2.500 medicinskih sester in drugih zaposlenih naše največje zdravstvene ustanove, v kateri ju seznanjajo s problematiko parkiranja v okolici UKC Ljubljana ter da sta pripravljena aktivno sodelovati pri iskanju rešitve s predstavniki lokalne skupnosti, vodstvom UKC Ljubljana in predstavniki zaposlenih.

Kot so zapisale v svoji peticiji, ki je bila dostavljena predsedniku vlade (že!) dne 23.2.2015, se od sester v vsakem trenutku pričakuje potrpežljivost, prijaznost in ustrežljivost, nihče pa ne prisluhne njihovim težavam in problemom oz. o tem preprosto ne želi govoriti!

Za člane SPUKC preko KSS cenejša elektrika in plin

V SPUKC z veseljem predstavljamo novo ugodnost za naše člane in njihove družine, ki jih lahko uveljamo preko KSS. 10% cenejša elektrika in zemeljski plin sta velik korak do uresničitve zastavljenega cilja, da bo vsak član za svojo družino s popusti in ugodnostmi mesečno prihranil tudi do 100 evrov. Elektro Energija d.o.o. je v Sloveniji eden najstarejših in zanesljiv ponudnik elektrike in plina, njihova ponudba v sodelovanju s KSS za člane je predstavljena spodaj ter na njihovi spletni strani.

In če upoštevate, da je mesečna članarina v SPUKC zgolj 1 EUR, je ponudba toliko bolj mamljiva...

Zaradi opozarjanj na nepravilnosti pri odprtju nove urgence vodstvo Splošne bolnišnice Murska Sobota nad sindikalne zaupnike SPUKC

Gre za nerazumno potezo vodstva SB Murska Sobota, ki se je po številnih opozorilih o kršitvah delovnopravne zakonodaje in drugih nepravilnostih pri vzpostavitvi nove urgence ter pozivih po odpravi le teh, z izvajanjem različnih pritiskov "spravilo" nad sindikalne zaupnike SPUKC, med drugim tudi z izdajo opomina pred odpovedjo delovnega razmerja na podlagi domnevnih kršitev delovnih obveznosti.
Zaradi omenjenih kršitev nameravamo v kratkem vložiti prijavo Inšpektoratu za delopobudo za izvedbo inšpekcijskega nadzora Inšpektoratu za javni sektor ter kazensko ovadbo zoper odgovorno osebo zaradi oviranja uresničvanja sindikalnih pravic.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke