SPUKC SPUKC

Novice

Sindikalni golaž za vse, a kdo ga bo pojedel?

Zdravstvo je pred razsulom. Zdravniki družinske medicine masovno dajejo odpovedi. Vsega imajo dovolj... Tudi delavci v zdravstveni negi imajo dovolj... In ostali zdravstveni sodelavci in nemedicinsko osebje? Mar tudi oni obstajajo?
V takem duhu zaposleni v zdravstvu pričakujemo 1. maj - praznik dela. Vsi skupaj se "veselimo" golaža, ki nam ga bodo tako kot vsako leto skuhali vodilni »master chefi« v državi. Letos so ga celo začinili z vseslovensko razbremenitvijo regresa in obljubo dviga le tega. Hvala gospoda, a kaj nam bo tak golaž, ki je pravzaprav enak kot lani? Okus ima celo, kot da bi bil po enem letu zgolj ponovno pogret. Nihče se namreč ne zmeni za obremenitve, za stiske ljudi, za pozive po potrebi skupnega reševanja problemov vseh profilov v zdravstvu, za prihodnost zdravstva in nenazadnje, ZA PACIENTE! Trudijo se zgolj prikriti okus golaža, ki pa ga bodo morali slej ko prej pojesti sami!

Voščilo ob 8. marcu – mednarodnem dnevu žena

»Ženske morajo izkoristiti svojo moč in se naučiti ne sprejeti prvega »ne«. Če ne moreš do cilja priti naravnost, pojdi po ovinkih.«
(Cher, ameriška pevka in igralka)

Iskrene čestitke vsem damam - ženam, mamam in dekletom!

Civilna iniciativa Nutrire za prihodnost zdravstvene nege in SPUKC združujeta moči

Z velikim veseljem sporočamo, da je bila v sklopu Sindikata zdravstva Slovenije – SPUKC ustanovljena nova Sekcija predstavnikov zdravstvene nege NUTRIRE, ki izhaja neposredno iz Civilne iniciative Nutrire za prihodnost zdravstvene nege. Sekcijo vodi predstavnik civilne iniciative in eden vidnejših borcev za pravice delavcev v zdravstveni negi g. Domen Pušenjak, diplomirani zdravstvenik, zaposlen v UKC Ljubljana. Sekcija bo v sklopu SPUKC združevala sindikalne enote predstavnikov zdravstvene nege znotraj posameznih zavodov na nivoju države v poklicih: srednja medicinska sestra, bolničar negovalec in diplomirana medicinska sestra.
 
Cilj ustanovitve sekcije je omogočiti še posebej mladim predstavnikom poklicev v zdravstveni negi, da skozi sindikalno delovanje uveljavijo ideje in spremembe, ki so nujno potrebne za izboljšanje statusa zaposlenih v poklicih zdravstvene nege. 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke