SPUKC SPUKC

Novice

Izlet v Črno goro

Vljudnjo vabljeni, da se s člani Sindikata podpore UKC udeležite izleta v Črno goro, ki bo potekal od 20 do 24 maja 2015.

Sindikat podpore UKC je pozval UKC Ljubljana k spoštovanju predpisov na področju razporejanja delovnega časa

V UKC Ljubljana se delovni čas razporeja brez letnega načrta, saj ga SPUKC ob koncu koledarskega leta 2014 ni prejel oz. zaposleni niso seznanjeni z njim. Izdelavo letnega načrta in v njem upoštevana določena referenčna obdobja ter seznanitev zaposlenih in sindikata predpisuje Zakon o delovnih razmerjih. Nespoštovanje predpisov na tem podorčju omogoča delodajalcu izmikanje plačilu nadur ter dodatka za delo preko polnega delovnega časa, kar je v UKC Ljubljana redna praksa in zaposleni imajo po več 100 in tudi preko 1000 viškov ur opravljenega dela preko polnega delovnega časa brez vsakršnega plačila.

Pravna zaščita ARAG za člane SPUKC

V Sindikatu podpore UKC dajemo velik pomen varovanju pravic naših članov, še posebej njihovi pravni zaščiti. Ker se zavedamo, da so pravdni stroški v raznovrstnih sporih, ki jih imajo naši člani tako na delovnem kot tudi zasebnem področju, lahko zelo veliki ter so mnogokrat poglavitni razlog za to, da se člani ne odločijo za uveljavljanje in branjenje svojih pravic, smo se v SPUKC odločili, da pristopimo k profesionalni pravni zaščiti le-teh preko zavarovalnice ARAG. 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke