SPUKC SPUKC

Novice

Spoštovani g. Kuštrin, zdravstvo niso zgolj zdravniki

Kljub temu, da v Sindikatu podpore UKC razumemo stavkovne zahteve sindikata FIDES in jih deloma tudi podpiramo, v SPUKC-u jutrišnje stavke ne bomo podprli! Zdravstva namreč ne predstavlja zgolj poklicna skupina zdravnikov, zdravstvo smo tudi predstavniki zdravstvene nege in osebje podpornih služb (plačna skupina J v zdravstvu) in tudi mi imamo podobne, javnosti dobro znane probleme, za katere verjamemo, da jih lahko rešimo zgolj z medsebojnim spoštovanjem in sodelovanjem vseh poklicnih skupin!

SPUKC - Objektivno odgovrnost naj prevzame vodstvo

Glede na včerajšnje novinarsko poročanje v oddaji 24 ur zvečer na POP TV, v Sindikatu podpore UKC z zaskrbljenostjo spremljamo razvoj dogodkov v primeru Radan in pozivamo vodstvo UKC Ljubljana naj javnosti čim prej pojasni oz. odgovori na sistemske probleme, ki se izpostavljajo in s katerimi se opozarja na zaskrbljujoče pogoje dela zaposlenih v naši največji zdravstveni ustanovi!

Nesprejemljivo namigovanje na odgovornost medicinskih sester v primeru Radan

V Sindikatu podpore UKC ostro obsojamo današnjo izjavo vodstva UKC Ljubljana v primeru Radan, češ da naj bi »krivdni razlogi kazali tudi na predstojnico oddelka in nekaj medicinskih sester« (vir.: MMC RTV SLO).  Nedopustno in nesprejemljivo se nam namreč zdi, da pri tako občutljivi in medijsko odmevni temi kot je ta, vodstvo UKC Ljubljana (in ne policija!), brez konkretnih dokazov, javno namiguje o krivdnih razlogih »nekaj medicinskih sester«, kar meče slabo luč na celotno poklicno skupino zdravstvene nege in delo medicinskih sester, ki sloni predvsem na izvajanju navodil zdravnikov in ne na avtonomnem odločanju o zdravljenju pacienta.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke