SPUKC SPUKC

Novice

Nesprejemljivo namigovanje na odgovornost medicinskih sester v primeru Radan

V Sindikatu podpore UKC ostro obsojamo današnjo izjavo vodstva UKC Ljubljana v primeru Radan, češ da naj bi »krivdni razlogi kazali tudi na predstojnico oddelka in nekaj medicinskih sester« (vir.: MMC RTV SLO).  Nedopustno in nesprejemljivo se nam namreč zdi, da pri tako občutljivi in medijsko odmevni temi kot je ta, vodstvo UKC Ljubljana (in ne policija!), brez konkretnih dokazov, javno namiguje o krivdnih razlogih »nekaj medicinskih sester«, kar meče slabo luč na celotno poklicno skupino zdravstvene nege in delo medicinskih sester, ki sloni predvsem na izvajanju navodil zdravnikov in ne na avtonomnem odločanju o zdravljenju pacienta.

Zahteva po uvedbi minimalne bruto urne postavke 5 evrov za vse slovenske delavce

V Konfederaciji slovenskih sindikatov, katere del je tudi Sindikat podpore UKC, zahtevamo uvedbo minimalne bruto urne postavke v višini 5 EUR po vzoru zakonsko določenega minimalnega plačila dijakov in študentov od 1. februarja letos. Zahteva je za zdaj podana vladni pogajalski skupini za javni sektor, kamor so bile podane tudi analize, ugotovitve, predlogi in zahteve v zvezi z nepravilnostmi v plačnem sistemu in plačah javnih uslužbencev s poudarkom na plačni skupini J. Prav tako je bila podana podpora vladnemu predlogu dvotirnega pogajalskega modela (po priporočilih OECD) ter vnovična zahteva po PONOVNEM OVREDNOTENJU VSEH DELOVNIH MEST V PLAČNI SKUPINI J!

SVS - Sindikalist Branimir Štrukelj v parlamentu redno zaslišuje kandidatke za ministrice

V celoti objavljamo novico, ki jo je danes v javnost posredoval Sindikat vojakov Slovenije (SVS) in neposredno nakazuje na to, kar v SPUKC trdimo že od samega začetka, da imajo določene poklicne skupine v javnem sektorju, preko svojih sindikatov, sindikalnih central in političnih povezav, očitno privilegiran položaj v državi in so si s tem v preteklosti izborile boljši položaj v primerjavi z drugimi. Še posebej opozarjamo na status predstavnikov podpornih služb javnega sektorja (plačna skupina J), ki naj bi jih zastopali vsi sindikati in sindikalne centrale, a jih pravzaprav na državni ravni ne zastopa nihče! Tako razen »vljudnostnih pozivov« po ureditvi statusa, ki so v zadnjih časih tudi na račun pritiskov našega sindikata, vse bolj »popularni« med sindikalisti, na državnem nivoju ni bilo narejeno nič!

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke