SPUKC SPUKC

Novice

Plačna skupina J se vendarle prebuja!

V Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC menimo, da relativno nizka udeležba (manj kot 5%) na današnjem protestnem shodu in visoka podpora bojkota prostesta s strani članstva jasno kaže na to, da so zaposleni plačne skupine J spregledali dvoličnost nekaterih sindikalistov, ki že več kot 8 let neuspešno »rešujejo« problematiko najslabše plačanih delavcev. Zanimivo je, da k večji udeležbi ni pripomogla niti mamljiva ponudba nekaterih sindikatov z organiziranim brezplačnim prevozom na protest in brezplačnim kosilom (mesno ali vegetarijansko!) za udeležence protesta. 

Glede na to, da smo bili s strani nekaterih sindikalistov te dni deležni kritik, da rušimo sindikalno enotnost oz. zavajamo njihove člane, smo v nadaljevanju pripravili kratek povzetek njihovih izjav v zvezi z odpravo plačnih anomalij v javnem sektorju ter naš komentar le teh. Pa naj si javnost ustvari svoje mnenje...

Stališče SPUKC do napovedanega protestnega shoda

Zaposleni plačne skupine J v zdravstvu, člani Sindikata zdravstva Slovenije SPUKC, se zavzemamo za čimprejšnjo odpravo plačnih anomalij v javnem sektorju, ne podpiramo pa napovedanega protestnega shoda v organizaciji Konfederacije sindikatov javnega sektorja!

Dejstvo je, da so tako sindikalisti kot vlada že leta 2008 priznali, da je bila plačni skupini J s prevedbo delovnih mest storjena krivica, česar pa v 8 letih (oboji) niso bili sposobni razrešiti. Namesto, da bi aktivno pristopili k reševanju problematike, so nas vrinili v čakalno vrsto, kjer že 8 let čakamo na dobro voljo obeh pogajalskih strani in poslušamo zgolj prazne obljube in prelaganje odgovornosti. In če gre soditi po nedavni izjavi predsednika te iste konfederacije, ki naj bi sedaj organizirala protest, so se pripravljeni pogajati še nadaljnjih 20 let…

 

Podpis pogodbe o zagotavljanju pogojev za delovanje SPUKC v UKC Maribor

Sporočamo vam, da smo z novim vodstvom Univerzitetnega kliničnega centra Maribor uspeli dogovoriti in podpisati pogodbo o zagotavljanju pogojev za delovanje sindikata v UKC Maribor, s čemer bomo v SPUKC – Sindikatu zdravstva Slovenije po novem, s svojo mrežo sindikalnih zaupnikov, prisotni že v tretji večji zdravstveni ustanovi v državi.

Gre pred vsem za velik uspeh vseh članov SPUKC, ki smo v zgolj (še ne) dveh letih obstoja sindikata uspeli dokazati, da je možno z trdim delom, pogumom, predvsem pa inovativnostjo in "mladostniško zagnanostjo" doseči to, da smo eden redkih hitro rastočih sindikatov v državi.
 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke