SPUKC SPUKC

Novice

Poročilo o opravljenem izrednem upravnem nadzoru v UKC – Vse je res, a zatajilo ni zgolj vodstvo, zatajili so tudi sindikati

V Sindikatu podpore UKC že od ustanovitve dalje opozarjamo na težave, s katerimi se soočajo zaposleni v naši največji zdravstveni ustanovi, ter na pomanjkanje volje za reševanje teh težav s strani nekaterih ostalih »okorelih« sindikatov, ki so z roko v roki z vodstvom zavoda pomagali soustvarjati sistem, ki ga natančno in korektno opisuje poročilo.
Aktivno reševanje težav in stisk zaposlenih, za katere so zagotovo vedeli, se že dlje časa potiska v ozadje, v ospredje se postavlja gradnja sedanje politike Zavoda UKC. Do sedaj nam kljub številnim prošnjam v preteklosti nista hotela prisluhniti ne ministrica za zdravje ne predsednik sveta zavoda UKC, vendar se zavedamo zakaj smo tukaj ter ponovno povzdigujemo glas in opozarjamo.

Kaj sporočajo sindikalisti - Podpišite pobudo za vložitev zakona o spremembi definicije minimalne plače - več vam tako ali tako ne pripada

Čeprav menimo, da to ni rešitev, v Sindikatu podpore UKC pozivamo svoje člane, naj oddajo svoj podpis pod pobudo skupine sindikatov za vložitev zakona o spremembi definicije minimalne plače, saj vemo, da je to največ, kar lahko ta trenutek storimo, da vsaj malo ublažimo stisko in nepravičnost, s katerima se večina naših članov, po našem mnenju ravno po zaslugi nekaterih sindikalistov, ki so v preteklosti podprli oz. omogočili tako razlago zakona o minimalnih plačah, sooča vsak dan.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke