SPUKC SPUKC

Novice

UKC Ljubljana - Predsednik sveta zavoda ali zavaja vlado ali pa je sam zaveden

Vedno znova se v javnosti in medijih navajajo argumenti, s katerim naj bi v.d. generalnega direktorja UKC Ljubljana g. Andrej Baričič prepričal večino v svetu zavoda, vključno s predsednikom sveta zavoda g. Tomažem Glažarjem, da se ga imenuje na mesto generalnega direktorja, in sicer argumenti, kot so predvsem strokovnost in nekateri že izpeljani ukrepi, med njimi v medijih najbolj izpostavljeno evidentiranje prihodov in odhodov zaposlenih. Kot je g. Glažar v izjavi 22.10.2015, takoj po izvolitvi g. Baričiča za v.d. direktorja, povedal : »so, prvič doslej, v času njegovega (Baričičevega) vedejevstva vsi zaposleni postali povsem enakopravni pri merjenju prihoda in odhoda na delo«. Pa vendar v SPUKC opozarjamo, da je ta izjava zavajajoča, saj ukrep evidentiranja prihodov in odhodov takrat še ni bil dokončno izpeljan niti se še danes ne izvaja na ustrezen način.

SPUKC - Sindikat zdravstva Slovenije

Ob skorajšnji obletnici svojega delovanja, je mladi ekipi uspelo to, česar drugim sindikatom, še posebej v dejavnosti zdravstva, že vrsto let ne. Če na splošno velja, da je v državi razširjeno nezaupanje v sindikate in sindikalno delo, predvsem zaradi njihovega zastarelega in izpetega pristopa do aktualnih problemov v zdravstvu, smo v SPUKC s svojo inovativnostjo in drugačnim pristopom dokazali, da se da delovati tudi drugače, predvsem pa povezovalno med različnimi poklici v dejavnosti zdravstva, tako v javnem kot tudi v zasebnem sektorju. Prav ta širina in množičen pristop članov iz različnih zdravstvenih organizacij in poklicnih skupin je razlog, da smo Sindikat podpore UKC preimenovali v SPUKC-Sindikat zdravstva Slovenije.

Opozarjamo - Trpinčenje na delovnem mestu traja le toliko, kolikor dolgo ga vodstvo omogoča

Z dovoljenjem avtorjev, dr. Mihe Mariča in mag. Maje Kovač, objavljamo nekaj poudarkov strokovnega članka objavljenega v reviji DENAR, ki zelo dobro opisujejo težave, s katerimi se srečuje veliko delavcev v dejavnosti zdravstva, še posebej tudi članov našega sindikata. Zatorej v vednost in ravnanje toplo priporočamo branje celotnega članka predvsem vodstvom zdravstvenih zavodov v Republiki Sloveniji

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke