SPUKC SPUKC

Novice

Uspešno zaključen protestni shod pred UKC Ljubljana

Danes je bil v sklopu stavke sindikatov zdravstva in socialnega varstva uspešno zaključen shod zaposlenih pred našo največjo bolnišnico UKC Ljubljana. V imenu kolektiva SPUKC se zahvaljujemo vsem prisotnim za udeležbo, predvsem pa za kulturen in spoštljiv protest, ki je potekal ob upoštevanju vseh varnostnih in preventivnih ukrepov. V nadaljevanju prilagamo nagovor predsednice sindikata ge. Mateje Klep Breskvar z današnjega shoda.


 

S T A V K A 16.2.2022

Obveščamo vse člane, da stavkovni sporazum z vlado danes ni bil podpisan, zato bomo jutri v sodelovanju z drugimi sindikati v zdravstvu in socialnem varstvu izvedli celodnevno stavko.
Zaposleni (stavkajoči) bomo skrbeli zgolj za zagotavljanje nemotene oskrbe pacientov in delovanja nujnih sistemov. Prosimo vas, da pri delu ne ovirate sodelavcev, ki se ne bodo želeli pridružiti stavki.
Vse morebitne pritiske oz. kršitve (z ustavo zagotovljenih) pravic do stavke prosimo sporočite na e-mail sindikata info@spukc.si ali nas pokličite po telefonu na tel. 01 522 9527.
Člane, zaposlene v UKC Ljubljana prosimo, da se ob upoštevanju preventivnih ukrepov v čim večjem številu, jutri 16.2.2022 ob 11 uri, zberemo na ploščadi pred glavnim vhodom v UKCL, kjer bomo s svojo prisotnostjo pokazali, da mislimo resno in da ne bomo dovolili, da nas s selektivnim dvigom plač zgolj nekaterim profilom sprejo med seboj.

Napoved stavke v dejavnostih zdravstva in socialnega varstva s pričetkom 16.2.2022

Spoštovani člani.

Obveščamo vas, da bo SPUKC - Sindikat zdravstva Slovenije, v skladu z odločitvijo izvršilnega odbora sindikata, skupaj z reprezentativni sindikati, ki delujemo v dejavnostih zdravstva in socialnega varstva, dne 16.2.2022 med 7.00 in 22.00 uro, izvedel stavko.
Več si lahko preberete v priloženem dokumentu, o vseh aktivnostih in pripravah na stavko pa vas bomo obveščali sproti. Kolektiv SPUKC   

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke