SPUKC SPUKC

Novice

Božično novoletna obdaritev otrok članov SPUKC 2022

Spoštovani člani in članice SPUKC Sindikata zdravstva Slovenije. 

Že 8 leto zapored bomo za otroke naših članov organizirali novoletno obdaritev v obsegu in možnostih, ki jih imamo. Obdaritev bo organizirana za otroke med 1 in 8 letom starosti. Svojega otroka lahko na obdaritveni seznam prijavite, če ste se včlanili v sindikat pred marcem 2022. Prosimo vas, da nam najkasneje do 15.10.2022 preko elektronske pošte (info@spukc.si) ali sindikalnih zaupnikov sporočite podatke otrok (ime in priimek, rojstni datum in spol).  
Člani in članice, ki ste babice in dedki, tete, strici... in bi preko SPUKC-a želeli obdariti svoje vnuke/nečake–kontaktirajte nas preko e-pošte in se bomo dogovorili o možnostih obdarovanja.

Zaposlenim v zdravstvu in socialnem varstvu

Spoštovani.

V zadnjem času se tako v širši javnosti kot v ožjih strokovnih krogih predvsem s področja zdravstva pojavlja veliko informacij na temo »izstop zdravstva iz enotnega plačnega sistema v javnem sektorju«. Širijo se tudi dezinformacije, da sindikati, ki ne prihajamo zgolj iz zdravniških krogov, nismo želeli sodelovati v raznih delovnih skupinah, ki jih je Vlada RS in Ministrstvo za zdravje v zadnjem mesecu pred volitvami ustanavljala kot »gobe po dežju«. V delovne skupine smo bili povabljeni le nekateri sindikati, odzvali smo se nemudoma in želeli pojasnila, ki smo vam jih že posredovali – pa pojasnil nismo prejeli. Takega sodelovanja, kjer niso spoštovane niti osnovne predpostavke kulturnega dialoga, nismo mogli sprejeti...

Izjava za javnost 21.3.2022

Spoštovani člani.

Ker so mediji iz nam neznanega razloga bolj slabo povzeli našo izjavo, jo članom in članicam SPUKC posredujemo v celoti. 

 

Mateja Klep Breskvar, dipl.ekon., predsednica sindikata SPUKC 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke