SPUKC SPUKC

Novica

Javni poziv k odstopu oz. takojšnji razrešitvi direktorja Splošne bolnišnice Murska Sobota zaradi vpletenosti v afero z nezakonitimi izplačili dopusta in škandaloznim ravnanjem v povezavi s četrtkovo kriminalistično preiskavo

V SPUKC javno pozivamo Bojana Korošca k takojšnjemu odstopu s funkcije direktorja SB Murska Sobota oz. člane sveta zavoda, kakor tudi ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc, da v skladu s 24. in 26. členom statuta zavoda pristopijo k njegovi takojšnji razrešitvi. Poziv utemeljujemo z njegovo vpletenostjo pri izvedbi neupravičenih izplačil dopusta, zaradi katerih se je znašel v kriminalistični preiskavi, ter nedopustnem ravnanju po četrtkovih kriminalističnih preiskavah v zavodu, ko je bila, v roku dveh ur po odhodu kriminalistov iz SB Murska Sobota, Tatjani Petek, s pomočjo zasebnega detektiva, vročena prepoved opravljanja dela v postopku izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi ter prepoved dostopa do delovnega mesta. Po našem mnenju gre za povračilni oz. maščevalni ukrep zoper go. Petek, ker je z dokazili javno demantirala navedbe direktorja, da mu je kot takratna vodja pravno kadrovske službe svetovala izplačilo dopusta in s tem nezakonito ravnanje.
 

Po trenutno pridobljenih informacijah naj bi direktor zavoda v četrtek 15.3.2018, takoj po koncu kriminalistične preiskave v prostorih SB Murska Sobota, med drugim zahteval zaseg računalnika in ostalih dokumentov v pisarni Tatjane Petek, s tem, da so ji bile kasneje s strani zasebnega detektiva, skupaj z vročitvijo odpovedi, dostavljene  osebne stvari, ki jih je imela takrat v pisarni. Ker je Tatjana Petek  sindikalna zaupnica našega sindikata, gre pri četrtkovem ravnanju tudi za nedopusten poseg in pritisk na sindikat, s prepovedjo dostopa do delovnega mesta pa za namerno oviranje sindikalnega delovanja našega sindikata, zaradi česar nameravamo v sindikatu zoper odgovorno osebo vložiti kazensko ovadbo.


Ob vsem tem v SPUKC sprašujemo člane sveta zavoda in odgovorne na ministrstvu za zdravje, predvsem pa ministrico Milojko Kolar Celarc ter tudi predsednika vlade v odstopu Mira Cerarja, kako je mogoče, da so kljub uvedeni preiskavi in vloženih kazenskih ovadbah zoper posameznike v ožjem vodstvu zavoda, najprej na seji sveta zavoda dne 22.2.2017, soglasno potrdili g. Korošca za novega/starega direktorja zavoda, kasneje, na seji vlade dne 23.3.2017, pa še mandat g. Korošca, kot da se v SB Murska Sobota ni nič zgodilo? Še bolj bizarno je dejstvo, da so tisti, zoper katere je bila uvedena preiskava in zoper katere so že bile vložene kazenske ovadbe, še vedno v delovnem razmerju in so bili ponovno imenovani na vodilna delovna mesta (direktor, pomočnik) ter še vedno vodijo bolnišnico, sedaj celo kot sanacijska uprava, kljub temu, da so bolnišnico v negativno stanje pripeljali ravno s svojim (ne)delom, tista, ki je opozarjala na nepravilnosti in na nezakonito ravnanje, pa se je znašla v postopku izredne odpovedi delovnega razmerja. Poudariti je namreč potrebno tudi to, da Tatjana Petek NI v postopku kriminalistične preiskave NITI NI seznanjena s tem, da bi bil zoper njo vpeljan kakršenkoli postopek na policiji!


V primeru, da g. Korošec ne bo odstopil oz. se člani sveta ne bodo odzvali na naš poziv, kar je glede na pretekle dogodke zelo verjetno, v SPUKC - Sindikatu zdravstva Slovenije pozivamo ministrico in vlado, da imenujejo nove predstavnike sveta zavoda SB Murska Sobota s strani ustanovitelja ter ukrepajo enako kot v primeru zamenjave generalnega direktorja UKC Ljubljana, kjer so prvič v svojem mandatu prevzeli odgovornost za razrešitev nastalih razmer v zdravstvu ter sprejeli konkretne ukrepe v zvezi z nepravilnostmi, ki so se dogajale. 

 


Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke