SPUKC SPUKC

Novice

Podpis pogodbe o zagotavljanju pogojev za delovanje SPUKC v Splošni bolnišnici Murska Sobota

Sporočamo vam, da smo z vodstvom Splošne bolnišnice Murska Sobota podpisali pogodbo o zagotavljanju pogojev za delovanje SPUKC - Sindikata zdravstva Slovenije v SB Murska Sobota. S pogodbo je med drugim zagotovljeno nemoteno delovanje sindikalnih zaupnikov in sindikata znotraj SB Murska Sobota ter ustrezni prostori za opravljanje sindikalne dejavnosti. 

Še naprej se bomo trudili zagotoviti enake pogoje za delovanje sindikata tudi znotraj drugih zdravstvenih ustanov po Sloveniji, od koder prihajajo naši člani.

Protestni shod, organiziran s strani sindikalnih central - NE HVALA

Če je namreč povod za jutrišnji protest enostranski odstop Vlade od pogajanj, potem se v  SPUKC upravičeno sprašujemo, zakaj te iste sindikalne centrale v preteklosti niso organizirale protestnih shodov za odpravo anomalij plačne skupine J, ki je prisotna v celotnem javnem sektorju in katerih rešitev sindikati obljubljajo že od leta 2008, pa tudi za odpravo storjenih krivic bolničarjem, srednjim medicinskim sestram na oddelkih intenzivne terapije, ali celo shodov za odpravo krivic vojakom, gasilcem, zdravnikom družinske medicine itd. Navsezadnje bi lahko organizirali shode tudi v podporo delavcem v gospodarstvu, kjer je stanje še toliko bolj alarmantno! Prav ti sindikati, ki zdaj organizirajo dotični shod, so namreč v preteklosti s svojimi dejanji in usklajevanji popustili državi ter privolili v dodatno zmanjšanje pravic delavcev...

Vzpostavitev Blagajne vzajemne pomoči za člane SPUKC

Obveščamo vas, da smo z današnjim dnem na prošnjo članstva pričeli z zbiranjem pristopnih izjav za sodelovanje pri vzpostavitvi Blagajne vzajemne pomoči (v nadaljevanju BVP). Gre za prostovoljno organizacijo članov SPUKC z namenom organiziranega denarnega poslovanja, s katerim bi se ustvarila možnost za dodeljevanje kratkoročnih posojil. Vse zainteresirane člane pozivamo, da nam najkasneje do konca junija 2016 oddajo izpolnjene pristopne izjave. Pravilnik o poslovanju kot tudi vsa nadaljnja navodila bodo posredovana vsakemu prijavljenemu članu naknadno na njegov na osebni naslov.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke