SPUKC SPUKC

Novice

Izlet - Predbožični Salzburg

Vse članice in člane obveščamo, da Sekcija bolniških strežnic SPUKC tudi letos organizira ptredbožični izlet - tokrat v Salzburg. Vljudno vabljeni...

Škandalozna izjava Branimirja Štruklja glede pogajanj o odpravi plačnih anomalij v javnem sektorju pred protestom pomočnic vzgojiteljic

Včerajšnja izjava vodje pogajalske skupine Konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimirja Štruklja v zvezi s protestom pomočnic vzgojiteljic, ko je za medije izjavil da: "Zahtevamo izboljšanje plač, o anomalijah pa se lahko pogovarjamo naslednjih 20 let," je še posebej med uslužbenci plačne skupine J v javnem sektorju naletela na gnev in bes. Izpostavila je namreč to, kar v Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC trdimo že od samega začetka, da so anomalije nastale predvsem po zaslugi določenih sindikatov, ki so na račun ostalih poklicnih skupin v javnem sektorju ob uvedbi enotnega plačnega sistema leta 2008 sebi izborili ugodnejši položaj. Njihovo sedanjo "predanost" odpravi krivic pa najboilje prikazuje ravno omenjena izjava g. Štruklja.
 

Ga. ministrica – krivi ste, ker ne ukrepate!

V Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC se s svojimi razlogi pridružujemo pozivom po zamenjavi ministrice za zdravje ge. Milojke Kolar Celarc, saj kljub opozorilom sindikata in predložitvi dokazov o številnih nepravilnostih v UKC Ljubljana ne ona ne predstavniki ministrstva, ki ga vodi, niso storili ničesar, da bi tovrstna dejanja preprečili oz. sankcionirali odgovorne! Gre predvsem za zadnja opozorila o netransparentnosti in klientelizmu pri zaposlovanju ter napredovanju oseb v zavodu, ki jih je med drugim (nekatere) odobril celo novi generalni direktor g. Kopač in ob katerih so se odgovorni preprosto zavili v molk.

Dejstvo je, da če želimo izkoreniniti korupcijo in klientelizem v zdravstvu, potrebujemo na čelu ekipo, ki si bo »še danes« drznila ukrepati zoper odgovorne, ki z zavodom upravljajo iz ozadja, predvsem pa prisluhniti zaposlenim, ki taka dejanja prepoznajo in na njih opozarjajo. 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke