SPUKC SPUKC

Novice

Sporočilo ministrici in predsedniku vlade pred današnjo sejo ter potrditvijo sporazuma s Fidesom – GOVORITE O ZDRAVSTVENI REFORMI, NAS PA NITI Z BESEDO NE OMENJATE!

Sestre in bolničarji NE HLASTAMO PO POZORNOSTI, zdravstvene administratorke, strežnice, kuharji, vzdrževalci in ostali delavci v zdravstvu NE JAMRAMO, ampak za razliko od marsikoga od vas RESNIČNO DELAMO, saj brez nas ne bi bilo ne primerne oskrbe bolnikov ne nemotenega delovanja in obratovanja zdravstvenih zavodov ter bolnišnic!
Smo tisti, ki delamo, ko zdravniki stavkajo, smo prvi in zadnji kontakt z bolnikom, smo aparat, ki skrbi za nemoteno delovanje zdravstvenih zavodov in bolnišnic, smo ponižni in prezrti delavci, SMO ŽALOSTNA SLIKA ZDRAVSTVA V REPUBLIKI SLOVENIJI.
Zatorej sporočilo vam gospoda v vladi in FIDES-u: Današnja potrditev dogovora bo morda zamrznila stavko zdravnikov, a skoraj zagotovo sprožila novo – STAVKO ZDRAVSTVA, STAVKO LJUDSTVA! 

Javna podpora stavki delavcev EMO ORODJARNE v organizaciji Sindikata KSS

V Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC izrekamo javno podporo delavcem EMO ORODJARNE pri izvedbi današnje opozorilne stavke. Čeprav gre za delavce v panogi gospodarstva, v SPUKC poudarjamo pomen podpore njihovim prizadevanjem za ureditev ugodnejšega in preglednejšega vrednotenja dela ter ureditev ostalih razmerij med delodajalcem in zaposlenimi, saj je sodelovanje sindikatov javnega in zasebnega sktorja ključno v prizadevanjih za izboljšanja ekonomsko socialnega položaja slovenskih delavcev. Več o stavki si lahko preberete na strani Konfederacije slovenskih sindikatov KSS.   

Plačna skupina J se vendarle prebuja!

V Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC menimo, da relativno nizka udeležba (manj kot 5%) na današnjem protestnem shodu in visoka podpora bojkota prostesta s strani članstva jasno kaže na to, da so zaposleni plačne skupine J spregledali dvoličnost nekaterih sindikalistov, ki že več kot 8 let neuspešno »rešujejo« problematiko najslabše plačanih delavcev. Zanimivo je, da k večji udeležbi ni pripomogla niti mamljiva ponudba nekaterih sindikatov z organiziranim brezplačnim prevozom na protest in brezplačnim kosilom (mesno ali vegetarijansko!) za udeležence protesta. 

Glede na to, da smo bili s strani nekaterih sindikalistov te dni deležni kritik, da rušimo sindikalno enotnost oz. zavajamo njihove člane, smo v nadaljevanju pripravili kratek povzetek njihovih izjav v zvezi z odpravo plačnih anomalij v javnem sektorju ter naš komentar le teh. Pa naj si javnost ustvari svoje mnenje...

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke