SPUKC SPUKC

Novice

Stališče SPUKC do napovedanega protestnega shoda

Zaposleni plačne skupine J v zdravstvu, člani Sindikata zdravstva Slovenije SPUKC, se zavzemamo za čimprejšnjo odpravo plačnih anomalij v javnem sektorju, ne podpiramo pa napovedanega protestnega shoda v organizaciji Konfederacije sindikatov javnega sektorja!

Dejstvo je, da so tako sindikalisti kot vlada že leta 2008 priznali, da je bila plačni skupini J s prevedbo delovnih mest storjena krivica, česar pa v 8 letih (oboji) niso bili sposobni razrešiti. Namesto, da bi aktivno pristopili k reševanju problematike, so nas vrinili v čakalno vrsto, kjer že 8 let čakamo na dobro voljo obeh pogajalskih strani in poslušamo zgolj prazne obljube in prelaganje odgovornosti. In če gre soditi po nedavni izjavi predsednika te iste konfederacije, ki naj bi sedaj organizirala protest, so se pripravljeni pogajati še nadaljnjih 20 let…

 

Podpis pogodbe o zagotavljanju pogojev za delovanje SPUKC v UKC Maribor

Sporočamo vam, da smo z novim vodstvom Univerzitetnega kliničnega centra Maribor uspeli dogovoriti in podpisati pogodbo o zagotavljanju pogojev za delovanje sindikata v UKC Maribor, s čemer bomo v SPUKC – Sindikatu zdravstva Slovenije po novem, s svojo mrežo sindikalnih zaupnikov, prisotni že v tretji večji zdravstveni ustanovi v državi.

Gre pred vsem za velik uspeh vseh članov SPUKC, ki smo v zgolj (še ne) dveh letih obstoja sindikata uspeli dokazati, da je možno z trdim delom, pogumom, predvsem pa inovativnostjo in "mladostniško zagnanostjo" doseči to, da smo eden redkih hitro rastočih sindikatov v državi.
 

Izlet - Predbožični Salzburg

Vse članice in člane obveščamo, da Sekcija bolniških strežnic SPUKC tudi letos organizira ptredbožični izlet - tokrat v Salzburg. Vljudno vabljeni...

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke