SPUKC SPUKC

Novica

Odziv direktorja SB Murska Sobota na objavljen javni poziv razkriva vso bedo upravljanja slovenskega zdravstva

V SPUKC z ogorčenjem beremo zavajanja in neresnice, ki jih je kot odgovor na naš javni poziv medijem podal direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Bojan Korošec. Ne samo, da v bolnišnici še vedno vztrajajo pri zakonitosti neupravičenih izplačil, ki jih ne pozna noben drug zdravstveni zavod v Sloveniji in z direktorjem na čelu nočejo vrniti neupravičeno izplačanega denarja davkoplačevalcev, so sedaj v javnost posredovali še elektronsko sporočilo iz leta 2012 ter besede vzete iz konteksta pri neki drugi zadevi, ko naj bi Tatjana Petek napačno svetovala direktorju, namenoma pa pozabljajo na edini relevantni dokaz, t.j. elektronsko sporočilo, s katerim je Tatjana Petek jasno povedala, da so omenjena izplačila za leti 2014 in 2015, o čemer naj bi potekala tudi kriminalistična preiskava, neupravičena.

Prav tako smo zgroženi nad izjavo SB Murska Sobota za medije, kjer pravijo (citiramo): »Korošec je pojasnil, da so se za odpoved odločili, ker Petkovi ne zaupajo več, ker da je javno blatila bolnišnico in njeno vodstvo«. Kot dokaz očitno namernemu zavajanju javnosti prilagamo sliko odločbe, ki je bila vročena Tatjani Petek  preko zasebnega detektiva nemudoma po zaključku kriminalistične preiskave in v kateri je direktor zapisal (citiramo): »Delodajalec je uvedel postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi zaradi hujših kršitev pogodbe o zaposlitvi in dejanj, ki ima znake kaznivega dejanja in je tako prepoved utemeljena.«. To, da je za g. Korošca domnevno javno blatenje bolnišnice in njenega vodstva očitno kaznivo dejanje, verjetno ni vredno dodatnega komentarja...

Pri vsem tem pa ne gre spregledati niti očitno dvojnih meril, ki jih uporablja bolnišnica, ko po eni strani govori: "Hkrati bi ob tem želeli poudariti, da v zvezi z izplačanim neizkoriščenim dopustom poteka predkazenski postopek in zaenkrat še ni bila vložena nobena kazenska ovadba oziroma obtožnica. Zato govoriti o odstopu zaradi obtožnice, ki sploh ni vložena, ni možno«, po drugi strani pa uvedejo postopek izredne odpovedi pogodbe, ker Petkovi ne zaupajo več, ker da je javno blatila bolnišnico in njeno vodstvo... To, da gre za imenovano sindikalno zaupnico, kateri je z zakonom priznana imuniteta pred tovrstnimi dejanji delodajalca, pa očitno g. Korošca ne zanima in se s svojimi dejanji postavlja nad zakoni.

Poudarjamo: 
Tatjana Petek NI v postopku kriminalistične preiskave NITI NI seznanjena s tem, da bi bil zoper njo vpeljan kakršenkoli postopek na policiji in IMA dokaz, da je opozorila na nepravilnost izplačila.
Direktor SB Murska Sobota Bojan Korošec SI JE s sodelavci izplačal nadomestilo neizrabljenega dopusta, zoper njega JE uvedena kriminalistična preiskava in še vedno kot EDINI v državi trdi, da je bilo vse zakonito, pri čemer pa očitno NE NAMERAVA vrniti denarja!


Žal je ta primer žalostna slika slovenskega zdravstva in je verjetno vsaka primerjava s podobnim primerom vodenja naše največje zdravstvene ustanove v državi s strani nekega drugega direktorja, ki pa je na koncu po dolgih letih vztrajanja in zanikanja le zmogel podati svoj odstop, zgolj naključje. V SPUKC vztrajamo pri svojem pozivu in ne odstopamo od zahteve po razrešitvi direktorja.  Če tega ne bo zmogla ta vlada, verjamemo, da bo stvari postavila na pravo mesto nova vlada. Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke