SPUKC SPUKC

Novice

Zmaga podpornega osebja in predstavnic zdravstvene nege na volitvah predstavnikov v Svet UKC Ljubljana

Na včerajšnjih volitvah predstavnikov zaposlenih v Svet zavoda UKC Ljubljana, ko so zaposleni izbirali 3 predstavnike v 11 članskem Svetu zavoda, je prišlo do (ne)pričakovane zmage podpornega – nemedicinskega osebja ter predstavnic zdravstvene nege. Prvič v zgodovini volitev se je namreč zgodilo, da v svetu zavoda kot predstavnik zaposlenih ne bo sedel zdravnik ali predstavnik vodstva zavoda, ampak medicinski sestri ter tehnično – vzdrževalni delavec, ki je kandidiral z neposredno podporo našega mladega sindikata. 

Marko Turenšek s podporo SPUKC na volitvah predstavnikov zaposlenih v svet UKC Ljubljana

V Sindikatu zdravstva Slovenije – SPUKC smo se odločili za podporo kandidatu Tehnično vzdrževalnega sektorja UKC Ljubljana Marku Turenšku na volitvah predstavnikov zaposlenih v svet  UKCL. K temu nas je spodbudila njegova zavezanost k delovanju v dobro vseh zaposlenih, ne glede na njihov status ali profil, sodelovanju in povezovanju med sindikati ter zavzemanju za ohranitev podpornih služb v sklopu UKC Ljubljana ter s tem ohranjanju delovnih mest. Hkrati pozivamo vse člane, da naj se volitev, ki bodo ta četrtek 16.2.2017, udeležijo v čim večjem številu.

SPUKC proti prikritemu izvajanju reorganizacije v smislu spreminjanja dosedanjih organizacijskih enot ter sistemizacije delovnih mest v UKC Ljubljana

Iz posameznih organizacijskih enot UKC Ljubljana smo bili seznanjeni, da se v UKC Ljubljana izvaja reorganizacija v smislu spreminjanja dosedanjih organizacijskih enot in da se na tej podlagi spreminja tudi sistemizacija delovnih mest brez vključenosti sindikatov.

S tem v zvezi smo na vodstvo zavoda posredovali zahtevo po pojasnilu, saj menimo, da ne gre za pravilen pristop k reorganizaciji UKC Ljubljana! Ugotavljamo namreč, da niso spoštovane določbe 10. člena ZDR-1, določbe Pravilnika o organizacij in znotraj tega določbe o šifrantu organizacijskih enot (259., 260. člen..), določbe o reorganizaciji (264., 265. člen), Pravilnika o postopku izvajanja reorganizacije in vodenju šifranta organizacijskih enot in stroškovnih mest v UKCL, …

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke