SPUKC SPUKC

Novice

Minister Koprivnikar - Če vidiš nekaj narobe in pogledaš stran, si sokriv

V odzivu na razkritje delovanja sindikalistov zoper g. Koprivnikarja, je slednji med drugim izjavil: »Sem pa vesel, da se še vedno najdejo državljani, ki razumejo dejstvo, da če vidiš nekaj narobe in pogledaš stran, si sokriv

Spoštovani g. minister. Pred slabimi 14 dnevi ste bili opozorjeni na primer slabe (nezakonite) prakse delovanja sindikatov (novica KSS in SPUKC ), pa ste očitno »pogledali stran«. V SPUKC vas javno sprašujemo: ZAKAJ?

Ko sindikat ustanovi svoj slamnati sindikat...

Tako lahko namreč povzamemo zgodbo, ki je stara že skoraj 15 let in govori o nenavadnih okoliščinah ustanovitve sindikata Sindikati v zdravstvu Slovenije (SZS) in še bolj nenavadni podelitvi reprezentativnosti ter s tem pravice soodločanja pri urejanju kolektivnih pravic zaposlenih v dejavnosti zdravstva s strani države.

 

Guča 2016

V skladu s predlogi večjega števila članov nameravamo v SPUKC organizirati izlet v Gučo - Srbija. Gre za največji festival etno glasbe na svetu, ki letos že 56. obljublja nepozabno doživetje v neverjetni atmosferi z 200 trubaškimi orkestri in več kot 1.200 tekmovalci, ki se potegujejo za naziv najboljšega. Festival bo potekal od 11. do 13. avgusta.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke