SPUKC SPUKC

Novice

Zakon o minimalnih pravicah delavcev – ZMPD

Obveščamo vas, da bomo v Konfederaciji slovenskih sindikatov (KSS), katere del je tudi SPUKC - Sindikat zdravstva Slovenije, s ponedeljkom 25.1.2016 pričeli zbirati podpise podpore za vložitev predloga Zakona o minimalnih pravicah delavcev - ZMPD, ki je nastal pod okriljem KSS in med drugim odpravlja do sedaj poznano minimalno plačo ter uvaja minimalno bruto urno postavko 5 EUR na uro, ki znese za polni delovni čas enako kot dozdajšnji z zakonom določen minimalni dohodek. 
 

Zaposleni ostali brez svojega predstavnika v Svetu zavoda UKC Ljubljana

Zaradi »zamude« pri razpisu nadomestnih volitev za člana Sveta UKC Ljubljana - predstavnika zaposlenih, imamo v naši največji zdravstveni ustanovi v državi situacijo, ko del zaposlenih nima svojega predstavnika v svetu zavoda, kar je v nasprotju tako s Statutom UKC Ljubljana kot tudi z Zakonom o zavodih. V Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC zato javno sprašujemo ministrico za zdravje dr. Milojko Kolar Celarc in predsednika vlade dr. Mira Cerarja, ki sta do sedaj odigrala eno vidnejših vlog pri izbiri novega direktorja: Komu ustreza nezakonit položaj, ki dejansko bodisi onemogoča legitimno izbiro novega generalnega direktorja UKC Ljubljana bodisi očitno zavlačuje postopke izbire slednjega?

Seja Sveta UKCL je bila prestavljena - v KSS smo prepričani, da zaradi naše dopoldanske najave prisotnosti predstavnika nevabljenega reprezentativnega sindikata

Od medijev - Slovenske tiskovne agencij - novica v povezavi, smo v KSS izvedeli, da je bila seja Sveta UKCL odpovedana. Odvijala naj bi se v danes korespondenčno, torej tako, da ne bo motenj reprezentativnega v KSS združenega Sindikata zdravstva Slovenije - SPUKC. Predsednik Sveta UKCL očitno rešuje, kar se rešiti da, saj v UKC Ljubljana očitno res teče vse po domače, pri tem pa se ne ozira na predpise in demokratične standarde. Povezavo do celotne včerajšnje novice KSS prilagamo >>tukaj.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke