SPUKC SPUKC

Novice

Civilna iniciativa Nutrire za prihodnost zdravstvene nege in SPUKC združujeta moči

Z velikim veseljem sporočamo, da je bila v sklopu Sindikata zdravstva Slovenije – SPUKC ustanovljena nova Sekcija predstavnikov zdravstvene nege NUTRIRE, ki izhaja neposredno iz Civilne iniciative Nutrire za prihodnost zdravstvene nege. Sekcijo vodi predstavnik civilne iniciative in eden vidnejših borcev za pravice delavcev v zdravstveni negi g. Domen Pušenjak, diplomirani zdravstvenik, zaposlen v UKC Ljubljana. Sekcija bo v sklopu SPUKC združevala sindikalne enote predstavnikov zdravstvene nege znotraj posameznih zavodov na nivoju države v poklicih: srednja medicinska sestra, bolničar negovalec in diplomirana medicinska sestra.
 
Cilj ustanovitve sekcije je omogočiti še posebej mladim predstavnikom poklicev v zdravstveni negi, da skozi sindikalno delovanje uveljavijo ideje in spremembe, ki so nujno potrebne za izboljšanje statusa zaposlenih v poklicih zdravstvene nege. 

Mi vsi smo zdravstvo

V Sindikatu zdravstva Slovenije, ki združuje vse profile v dejavnosti zdravstva, smo se v zvezi z aktualnim dogajanjem odločili objaviti dopis članice, ki smo ga prejeli danes in najbolje povzema trenutno problematiko. Dopis objavljamo v celoti.

"Zadnje dni spet berem o nekakšnem razkolu ... med preveč obremenjenimi zdravniki, kar jim priznava tudi novi minister, in med medicinskimi sestrami, ki pravijo enako. Se prerekajo v medijih in javno izpostavljajo. Pravilno! Toda kot že večkrat videno - spet se pozablja na ostale, ki sodelujemo v nemotenem procesu, ki se imenuje zdravstvena oskrba... "

SPUKC - Sindikat zdravstva Slovenije ima novega predsednika

Obveščamo vas, da je bi na današnjem volilnem kongresu SPUKC - Sindikata zdravstva Slovenije za predsednika sindikata izvoljen Andrej DOČINSKI, dipl. var. Prav tako je bila potrejna strategija delovanja sindikata v novem 4-letnem mandatu ter obravnavana trenutna problematika poklicnih skupin znotraj dejavnosti zdravstva, še posebej položaj zaposlenih v zvezi s sprejemanjem nove sistemizacije znotraj UKC Ljubljana.
 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke