SPUKC SPUKC

Novice

Opozarjamo - Trpinčenje na delovnem mestu traja le toliko, kolikor dolgo ga vodstvo omogoča

Z dovoljenjem avtorjev, dr. Mihe Mariča in mag. Maje Kovač, objavljamo nekaj poudarkov strokovnega članka objavljenega v reviji DENAR, ki zelo dobro opisujejo težave, s katerimi se srečuje veliko delavcev v dejavnosti zdravstva, še posebej tudi članov našega sindikata. Zatorej v vednost in ravnanje toplo priporočamo branje celotnega članka predvsem vodstvom zdravstvenih zavodov v Republiki Sloveniji

Doživite predbožični Dunaj s SPUKC

Cesarski Dunaj še posebej zaživi v predbožičnem času saj takrat v središču mesta resnično ni hiše ali drevesa, ki ne bi bilo okrašeno. Množice ljudi se sprehajajo po mestu in vdihavajo hladen, s snežinkami pomešan zrak, izložbe pa so prepolne božičnih okraskov in daril, seveda pa je najživahneje pred mestno hišo, kjer se odvija tradicionalni božični sejem in na stojnicah ponujajo na tisoče stvari. Na Dunaj gremo 19. Decembra 2015. Vljudno vabljeni!

SPUKC - sestanek na Ministrstvu za zdravje

Dne 29.9.2015 je bil na pobudo SPUKC sklican sestanek med predstavniki sindikata in predstavniki Ministrstva za zdravje, kjer smo govorili o aktualnih temah v zdravstvu s poudarkom na odpravi anomalij plačne skupine J v dejavnosti zdravstva. Sindikalno stran je zastopalo vodstvo SPUKC s sindikalnim zaupnikom Splošne bolnišnice Murska Sobota, stran Ministrstva za zdravje pa je zastopala ekipa na čelu z državno sekretarko na ministrstvu. S strani Sindikata podpore UKC smo bili pozitivno presenečeni nad odzivnostjo in pripravljenostjo na pogovor s strani predstavnikov Ministrstva za zdravje,  nekaj,  česar npr. ne moremo trditi za nekatere sindikate oz. sindikalne centrale.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke