SPUKC SPUKC

Novice

Ga. ministrica – krivi ste, ker ne ukrepate!

V Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC se s svojimi razlogi pridružujemo pozivom po zamenjavi ministrice za zdravje ge. Milojke Kolar Celarc, saj kljub opozorilom sindikata in predložitvi dokazov o številnih nepravilnostih v UKC Ljubljana ne ona ne predstavniki ministrstva, ki ga vodi, niso storili ničesar, da bi tovrstna dejanja preprečili oz. sankcionirali odgovorne! Gre predvsem za zadnja opozorila o netransparentnosti in klientelizmu pri zaposlovanju ter napredovanju oseb v zavodu, ki jih je med drugim (nekatere) odobril celo novi generalni direktor g. Kopač in ob katerih so se odgovorni preprosto zavili v molk.

Dejstvo je, da če želimo izkoreniniti korupcijo in klientelizem v zdravstvu, potrebujemo na čelu ekipo, ki si bo »še danes« drznila ukrepati zoper odgovorne, ki z zavodom upravljajo iz ozadja, predvsem pa prisluhniti zaposlenim, ki taka dejanja prepoznajo in na njih opozarjajo. 

Spremembe zakona o reprezentativnosti sindikatov (ZRSin) – poudarek naj bo na pravičnem zastopanju poklicnih skupin na višjih nivojih

V Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC menimo, da je potrebno v obstoječem zakonu zaostriti predvsem pogoje za pridobitev reprezentativnosti sindikata v dejavnosti, kjer bi moral le-ta dokazati, da s članstvom v sindikatu zastopa ne samo 30% delavcev iz posamezne dejavnosti, ampak 30% zaposlenih vsake posamezne poklicne skupine znotraj te dejavnosti, v negospodarskih dejavnostih pa tudi obvezno vsaj 30% uslužbencev plačne skupine J, ki so zaposleni v določeni dejavnosti. Le na tak način bi namreč lahko zagotovili ustrezno zastopanje vseh poklicnih skupin na višjih nivojih, pred vsem pa bi velike sindikalne centrale prisilili, da enakovredno upoštevajo in zastopajo vse zaposlene v državi.

Skupinsko nezgodno zavarovanje zavarovalnice SAVA (ZM) za člane SPUKC

Prejeli smo ponudbo agencije HiL d.o.o. za skupinsko nezgodno zavarovanje članov sindikata ter njihovih družinskih članov preko zavarovalnice Sava. Glavna prednost v primerjavi s podobnimi ponudbami je ta, da ZA IZPLAČILO ZAVAROVALNIN NI POTREBEN BOLNIŠKI STALEŽ kot pri drugih zavarovalnicah, ampak zgolj zdravniška dokumentacija o obstoju poškodbe in aktivnem zdravljenju. Zavarovanje obsega celotnih 24 ur dneva (če ste doma, v tujini, na dopustu, pri rekreaciji, na delovnem mestu,..) - skratka zavarovani ste KJERKOLI IN KADARKOLI. 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke