SPUKC SPUKC

Novice

Vzpostavitev Blagajne vzajemne pomoči za člane SPUKC

Obveščamo vas, da smo z današnjim dnem na prošnjo članstva pričeli z zbiranjem pristopnih izjav za sodelovanje pri vzpostavitvi Blagajne vzajemne pomoči (v nadaljevanju BVP). Gre za prostovoljno organizacijo članov SPUKC z namenom organiziranega denarnega poslovanja, s katerim bi se ustvarila možnost za dodeljevanje kratkoročnih posojil. Vse zainteresirane člane pozivamo, da nam najkasneje do konca junija 2016 oddajo izpolnjene pristopne izjave. Pravilnik o poslovanju kot tudi vsa nadaljnja navodila bodo posredovana vsakemu prijavljenemu članu naknadno na njegov na osebni naslov.

Bo 2.500 medicinskih sester v UKC Ljubljana po letu dni vendarle dočakalo odgovor vlade

SPUKC – Sindikat zdravstva Slovenije javno poziva predsednika vlade in pristojno ministrico, da po letu dni negotovosti vendarle podata odgovor na peticijo, podpisano s strani 2.500 medicinskih sester in drugih zaposlenih naše največje zdravstvene ustanove, v kateri ju seznanjajo s problematiko parkiranja v okolici UKC Ljubljana ter da sta pripravljena aktivno sodelovati pri iskanju rešitve s predstavniki lokalne skupnosti, vodstvom UKC Ljubljana in predstavniki zaposlenih.

Kot so zapisale v svoji peticiji, ki je bila dostavljena predsedniku vlade (že!) dne 23.2.2015, se od sester v vsakem trenutku pričakuje potrpežljivost, prijaznost in ustrežljivost, nihče pa ne prisluhne njihovim težavam in problemom oz. o tem preprosto ne želi govoriti!

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke