SPUKC SPUKC

Novice

Nov uspeh mladega sindikata– podpredsednik SPUKC Marjan Žekš izvoljen v svet zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota

V Sindikatu zdravstva Slovenije - SPUKC z velikim veseljem sporočamo novico, da je bil na volitvah za člana sveta zavoda SB Murska Sobota z veliko večino izvoljen podpredsednik sindikata Marjan Žekš. Kot je ob izvolitvi zapisal za interno glasilo, se zavezuje, da bo v svetu zavoda predstavnik vseh zaposlenih, vseh profilov, da bo poskušal delovati v dobro vseh zaposlenih ter s konstruktivno držo postavljati javni interes pred interes posameznikov.

Ob nedavni izvolitvi predstavnika SPUKC Marka Turenška v svet zavoda UKC Ljubljana je tako to že drugi kandidat s podporo našega sindikata, ki mu je uspelo priti v najvišji organ upravljanja zdravstvenih zavodov. Gre za jasno sporočilo vodstvu zavodov in tudi resornemu ministrstvu, da si zaposleni v zdravstvu želijo sprememb, predvsem pa, da se je naš boj šele dobro začel.

 

Interpelacija zoper ministrico? V SPUKC – Sindikatu zdravstva Slovenije jo zagotovo podpiramo!

Kot najmlajši in najhitreje rastoči sindikat zdravstva v državi smo se odločili za javno podporo interpelaciji ministrice za zdravje, ki sta jo podprla tudi zdravniška sindikata Fides in Praktikum. Tako se delavci različnih poklicnih skupin, zaposlenih v zdravstvu in združenih v SPUKC, pridružujemo obrazložitvi vzrokov za interpelacijo, k vsem že izrečenim razlogom za odstop pa dodajamo še zgrešeno obravnavanje razmer in dogajanja v UKC Ljubljana ter drugih bolnišnicah v državi s strani ministrice, predvsem ob izbruhih afer, ki so škodovale ugledom teh institucij in zaposlenih.

Hkrati obsojamo očitno politično in sprevrženo delovanje nekaterih drugih sindikatov v zdravstvu, ki kljub obsojanja vrednim razmeram v zdravstvu, tako glede plač večine poklicnih skupin kot tudi razmer, v katerih delujejo mnogi izmed njih (neurejeni normativi, pomanjkanje kadra itd.), danes govorijo o ministričinih uspehih in javno hvalijo njeno delo.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke