SPUKC SPUKC

Novice

Pričel se je zakonodajni postopek za sprejem predloga Zakona o minimalnih pravicah delavcev, ki je nastal na pobudo KSS in SPUKC

Predlog zakona določa minimalno bruto urno postavko 5 EUR za I. tarifni razred, kriterije za določanje minimalnega števila dni letnega dopusta, podrobneje ureja razporejanje delovnega časa in jasneje določa plačilo za posebne obremenitve delavcev – dodatke in nadure. Če bodo poslanci predlog zakona sprejeli, bi veljaven Zakon o minimalni plači prenehal veljati, skupaj z definicijo minimalne plače, ki določa socialni transfer do minimalne plače, kot del plače. Z minimalno bruto urno postavko 5 EUR na uro bi se tako z zakonom za 174 ur mesečnega dela določila najnižja bruto plača 870 EUR. Več o zakonu si lahko preberete na tej >>povezavi. Zakon je v obravnavo vložil samostojni poslanec Andrej Čuš.

Pohvale vredna poteza novega vodstva UKC Ljubljana

V SPUKC - Sindikatu zdravstva Slovenije z velikim odobravanjem sprejemamo potezo novega vodstva UKC Ljubljana, ki se je pripravljeno sestajati z vsemi zaposlenimi tako, da jih z "dnevi odprtih vrat" vabi na pogovore o  predlogih, skupnih načrtih in izzivih. Generalni direktor, strokovna direktorica in glavna medicinska sestra bodo tako po novem zaposlenim na voljo vsako prvo sredo v mesecu med 13. in 15. uro. V SPUKC spodbujamo vse člane, da se v primeru kakršnihkoli vprašanj najavijo na individualnih obiskih pri katerem koli od njih ali pa nam sporočijo vprašanja, ki jih bomo nato mi prenesli vodstvu. 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke