SPUKC SPUKC

Novice

Odziv direktorja SB Murska Sobota na objavljen javni poziv razkriva vso bedo upravljanja slovenskega zdravstva

V SPUKC z ogorčenjem beremo zavajanja in neresnice, ki jih je kot odziv na naš javni poziv navedel direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Bojan Korošec za medije. Ne samo, da v bolnišnici še vedno vztrajajo pri zakonitosti neupravičenih izplačil, ki jih ne pozna noben drug zdravstveni zavod v Sloveniji in nočejo vrniti denarja davkoplačevalcev, so sedaj v javnost posredovali še elektronsko sporočilo iz leta 2012 ter besede vzete iz konteksta neke druge zadeve, ko naj bi Tatjana Petek domnevno napačno svetovala direktorju, pri čemer namenoma pozabljajo na edini relevantni dokaz, t.j.  elektronsko sporočilo, s katerim je ga. Petek jasno povedala, da so izplačila neupravičena. Kot dokaz namernemu zavajanju javnosti prilagamo sliko njegove odločbe, ki je bila vročena ge. Petek.

Javni poziv k odstopu oz. takojšnji razrešitvi direktorja Splošne bolnišnice Murska Sobota zaradi vpletenosti v afero z nezakonitimi izplačili dopusta in škandaloznim ravnanjem v povezavi s četrtkovo kriminalistično preiskavo

V SPUKC javno pozivamo Bojana Korošca k takojšnjemu odstopu s funkcije direktorja SB Murska Sobota oz. člane sveta zavoda, kakor tudi ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc, da v skladu s 24. in 26. členom statuta zavoda pristopijo k njegovi takojšnji razrešitvi. Poziv utemeljujemo z njegovo vpletenostjo pri izvedbi neupravičenih izplačil dopusta, zaradi katerih se je znašel v kriminalistični preiskavi, ter nedopustnem ravnanju po četrtkovih kriminalističnih preiskavah v zavodu, ko je bila, v roku dveh ur po odhodu kriminalistov iz SB Murska Sobota, Tatjani Petek, s pomočjo zasebnega detektiva, vročena prepoved opravljanja dela v postopku izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi ter prepoved dostopa do delovnega mesta. Po našem mnenju gre za povračilni ukrep zoper go. Petek, ker je javno demantirala navedbe direktorja, da mu je kot takratna vodja pravno kadrovske službe svetovala izplačilo dopusta in s tem nezakonito ravnanje.

SPUKC s podporo projektu izobraževanja za zaposlene UKC Ljubljana za pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc starejših od 45 let

UKC Ljubljana je konec leta 2016 pristopil k projektu Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc do leta 2019. Projekt sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Evropska unija preko Evropskega socialnega sklada. Namen projekta je povečati vključenost odraslih v vseživljenjsko učenje, izboljšati kompetence odraslih, ki jih potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, s tem povečati zaposljivost odraslih ter osebni razvoj in delovanje v sodobni družbi. UKC Ljubljana je podpisal pogodbena razmerja za izvajanje projekta z naslednjimi izobraževalnimi zavodi: Srednjo ekonomsko šolo Roška Ljubljana, Izobraževalnim zavodom Glotta Nova in CDI Universum. 
Prilagamo terminski plan in vsebino izobraževanj za leto 2018. 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke