SPUKC SPUKC

Novice

Nov uspeh mladega sindikata– podpredsednik SPUKC Marjan Žekš izvoljen v svet zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota

V Sindikatu zdravstva Slovenije - SPUKC z velikim veseljem sporočamo novico, da je bil na volitvah za člana sveta zavoda SB Murska Sobota z veliko večino izvoljen podpredsednik sindikata Marjan Žekš. Kot je ob izvolitvi zapisal za interno glasilo, se zavezuje, da bo v svetu zavoda predstavnik vseh zaposlenih, vseh profilov, da bo poskušal delovati v dobro vseh zaposlenih ter s konstruktivno držo postavljati javni interes pred interes posameznikov.

Ob nedavni izvolitvi predstavnika SPUKC Marka Turenška v svet zavoda UKC Ljubljana je tako to že drugi kandidat s podporo našega sindikata, ki mu je uspelo priti v najvišji organ upravljanja zdravstvenih zavodov. Gre za jasno sporočilo vodstvu zavodov in tudi resornemu ministrstvu, da si zaposleni v zdravstvu želijo sprememb, predvsem pa, da se je naš boj šele dobro začel.

 

Interpelacija zoper ministrico? V SPUKC – Sindikatu zdravstva Slovenije jo zagotovo podpiramo!

Kot najmlajši in najhitreje rastoči sindikat zdravstva v državi smo se odločili za javno podporo interpelaciji ministrice za zdravje, ki sta jo podprla tudi zdravniška sindikata Fides in Praktikum. Tako se delavci različnih poklicnih skupin, zaposlenih v zdravstvu in združenih v SPUKC, pridružujemo obrazložitvi vzrokov za interpelacijo, k vsem že izrečenim razlogom za odstop pa dodajamo še zgrešeno obravnavanje razmer in dogajanja v UKC Ljubljana ter drugih bolnišnicah v državi s strani ministrice, predvsem ob izbruhih afer, ki so škodovale ugledom teh institucij in zaposlenih.

Hkrati obsojamo očitno politično in sprevrženo delovanje nekaterih drugih sindikatov v zdravstvu, ki kljub obsojanja vrednim razmeram v zdravstvu, tako glede plač večine poklicnih skupin kot tudi razmer, v katerih delujejo mnogi izmed njih (neurejeni normativi, pomanjkanje kadra itd.), danes govorijo o ministričinih uspehih in javno hvalijo njeno delo.

Pohvalna poteza UKC Ljubljana: Omogočeno brezplačno izobraževanje zaposlenih starejših od 45 let

V SPUKC bi radi opozorili člane, zaposlene v UKC Ljubljana, da lahko izkoristijo možnost brezplačnega izobraževanja s področja pridobivanja temeljnih in poklicnih kompetenc. Na voljo so tečaji tujega jezika, uporabne informatike (Google), komunikacijskih veščin, reševanja konfliktov na delovnem mestu... Tečaji bodo potekali periodično do vključno leta 2019, za več informacij oz. prijavo pa se morajo zaposleni v skladu z navodili vodstva obrniti na svoje vodje oddelkov oz. enot. V primeru kakršnihkoli težav pri vpisu pozivamo vse člane, da nas kontaktirajo preko elektronske pošte oz. se oglasijo v prostorih sindikata.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke