SPUKC SPUKC

Novice

SPUKC s podporo projektu izobraževanja za zaposlene UKC Ljubljana za pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc starejših od 45 let

UKC Ljubljana je konec leta 2016 pristopil k projektu Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc do leta 2019. Projekt sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Evropska unija preko Evropskega socialnega sklada. Namen projekta je povečati vključenost odraslih v vseživljenjsko učenje, izboljšati kompetence odraslih, ki jih potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, s tem povečati zaposljivost odraslih ter osebni razvoj in delovanje v sodobni družbi. UKC Ljubljana je podpisal pogodbena razmerja za izvajanje projekta z naslednjimi izobraževalnimi zavodi: Srednjo ekonomsko šolo Roška Ljubljana, Izobraževalnim zavodom Glotta Nova in CDI Universum. 
Prilagamo terminski plan in vsebino izobraževanj za leto 2018. 

Voščilo ob 8. marcu – mednarodnem dnevu žena

"Ženska lepota se ne odraža na obrazu, ampak v njeni duši. Njena strast je v ljubeči skrbi. In lepota ženske raste z leti.'' 
Audrey Hepburn, igralka


Spoštovane članice, drage žene, dame in dekleta, ob 8. marcu – mednarodnem dnevu žena, vam iskreno voščimo ter vam želimo vse lepo in dobro.

Kolektiv SPUKC

 

KSS je za 11. aprila vladi napovedala stavko javnega sektorja zaradi ločenih sklepanj sporazumov in dogovorov

Pogajanja na pogajalski komisiji Vlade RS in reprezentativnih sindikatov v javnem sektorju so ustavljena, ker se vlada ločeno pogaja s štirimi skupinami sindikatov. Ravnanje vlade predstavlja kršitev dane zaveze iz leta 2016, da ne bo ločeno sklepala sporazumov in dogovorov. Zato je Svet KSS sprejel sklep s podporo sindikatov zasebnega sektorja o začetku stavke in protestnem shodu reprezentativnih sindikatov v javnem sektorju: Konfederacija slovenskih sindikatov - KSS, Sindikat vojakov Slovenije - SVS, SPUKC - Sindikat zdravstva Slovenije, Sindikat finančno računovodskih uslužbencev plačne skupine J - SFRUJ in Sindikat občinskih redarjev Slovenije - SORS. V času stavke, bo zaradi zakonske prepovedi stavke vojaškim osebam Sindikat vojakov Slovenije - SVS izvedel protestni shod pred vlado. V KSS so se sprejele protestne in stavkovne zahteve, za katerih uresničitev si bo prizadeval oblikovan skupni Stavkovni odbor pod vodstvom Andreja Dočinskega iz SPUKC.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke