SPUKC SPUKC

Novice

Pohvale vredna poteza novega vodstva UKC Ljubljana

V SPUKC - Sindikatu zdravstva Slovenije z velikim odobravanjem sprejemamo potezo novega vodstva UKC Ljubljana, ki se je pripravljeno sestajati z vsemi zaposlenimi tako, da jih z "dnevi odprtih vrat" vabi na pogovore o  predlogih, skupnih načrtih in izzivih. Generalni direktor, strokovna direktorica in glavna medicinska sestra bodo tako po novem zaposlenim na voljo vsako prvo sredo v mesecu med 13. in 15. uro. V SPUKC spodbujamo vse člane, da se v primeru kakršnihkoli vprašanj najavijo na individualnih obiskih pri katerem koli od njih ali pa nam sporočijo vprašanja, ki jih bomo nato mi prenesli vodstvu. 

SPUKC s podporo Jadranki Buturović Ponikvar

Ob današnjem glasovanju v Svetu zavoda UKC Ljubljana za novo strokovno direktorico se v SPUKC pridružujemo mnenju strokovnega Sveta in izražamo javno podporo Jadranki Buturović-Ponikvar. Bistveno se nam zdi stališče, na katerem sloni kandidatura ge. Buturović Ponikvar, »da je treba ohraniti visoko strokovno raven in omogočiti nadaljnji razvoj UKC v stabilnih, umirjenih in ustvarjalnih pogojih dela, da mora strokovni direktor delovati združevalno in zaposlene usmerjati k skupnemu cilju: skrbi za bolnike ter da je za dobro delo ključno zadovoljstvo zaposlenih, prvi pogoj za to pa je občutek pravičnosti in enake obravnave vseh, kot da smo vsi na istem čolnu«.

Vsekakor bomo v sindikatu, ne glede na končno izbiro katerekoli od dveh kandidatk, budno spremljali delo nove strokovne direktorice v upanju, da za UKC Ljubljana resnično prihajajo neki novi, svetlejši časi.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke