SPUKC SPUKC

Novice

Čestitke ob 1. maju prazniku dela

1. maj je bil vedno simbol boja za pravice delavcev. V SPUKC se zavedamo, da za slabo stanje pravic zaposlenih niso krivi zgolj delodajalci in država, ampak tudi nekateri kvazi sindikati, ki jih je že zdavnaj povozil čas. Dejstvo je, da so ob vseh ukrepih zoper delavce tako ali drugače sodelovali prav ti sindikati, ki danes pozivajo k večji solidarnosti in preseganju delitev, kar zveni kot poceni reklama, še posebej ker vemo, kako so sposobni »obračunati« z drugače mislečimi.

Spoštovani člani, spoštovane članice.
Želimo vam, da preživite današnji dan kar se da lepo, pred vsem pa ob misli, da se v SPUKC ne neamrevamo ustaviti pred nikomur ter da se je NAŠ BOJ ŠELE DOBRO ZAČEL!

Zaradi opozarjanj na nepravilnosti pri odprtju nove urgence vodstvo Splošne bolnišnice Murska Sobota nad sindikalne zaupnike SPUKC

Gre za nerazumno potezo vodstva SB Murska Sobota, ki se je po številnih opozorilih o kršitvah delovnopravne zakonodaje in drugih nepravilnostih pri vzpostavitvi nove urgence ter pozivih po odpravi le teh, z izvajanjem različnih pritiskov "spravilo" nad sindikalne zaupnike SPUKC, med drugim tudi z izdajo opomina pred odpovedjo delovnega razmerja na podlagi domnevnih kršitev delovnih obveznosti.
Zaradi omenjenih kršitev nameravamo v kratkem vložiti prijavo Inšpektoratu za delopobudo za izvedbo inšpekcijskega nadzora Inšpektoratu za javni sektor ter kazensko ovadbo zoper odgovorno osebo zaradi oviranja uresničvanja sindikalnih pravic.

UKC Ljubljana podpisal pogodbo o zagotavljanju pogojev za delovanje SPUKC

Sporočamo vam, da smo po dobrem letu dokazovanja in prepričevanja vendarle dočakali dan, ko je vodstvo UKC Ljubljana s SPUKC - Sindikatom zdravstva Slovenije podpisalo pogodbo o zagotavljanju pogojev za delovanje sindikata. S pogodbo je med drugim zagotovljeno nemoteno delovanje sindikata znotraj UKC Ljubljana ter ustrezni prostori za opravljanje sindikalne dejavnosti. 

Še naprej se bomo trudili zagotoviti enake pogoje za delovanje sindikata tudi znotraj drugih zdravstvenih ustanov po Sloveniji, od koder prihajajo naši člani, prvenstveno v Splošni bolnišnici Murska Sobota. 

 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke