SPUKC SPUKC

Novice

Volitve za predstavnika zaposlenih v svetu zavoda UKC Ljubljana

Spoštovane članice in člani sindikata SPUKC,
bližajo se volitve za predstavnika zaposlenih v svetu zavoda UKC. 
V SPUKC podpiramo gospo Blanko Pust, mag. zdr. nege. 
Gospa Blanka je medicinska sestra, ki pozna sistem delovanja UKC v globino, bila je že predstavnica zaposlenih v svetu zavoda v prejšnjem sklicu, tako da ji tudi sam sistem in naloge sveta niso neznanka. Poleg tega pa jo odlikuje odlična komunikacija, transparetnost, empatija in želja po nenehnih izboljšavah sistema za vse zaposlene v UKC. Je oseba z integriteto, veljavo in zna poskrbeti, da se jo sliši ko je to potrebno. 
Pojdite na volitve, oddajte svoj glas. 
Naš glas bo šel pod številko 7. 

Protestni shod medicinskih sester

V Sindikatu zdravstva Slovenije - SPUKC podpiramo protestni shod medicinskih sester in tehnikov in vzpodbujamo naše člane, da se protesta udeležijo. Medicinska sestra/tehnik je prva in zadnja oseba, ki je ob pacientu in zato si zasluži veljavo in spoštovanje, ki naj se seveda odraža tudi na plačilni listi. 

Skupina E3 je svoj delež povišanja plač bila deležna v novembru 2021, ampak ne v celoti. Tako so se znotraj te skupine ustvarile dodatne anomalije, ki so ustvarile nejevoljo. Shod je namenjen odpravi teh anomalij in pokazati javnosti, predvsem pa vladi RS, da so zaposleni v zdravstveni negi pomemben člen in eden izmed najmočnejših stebrov v zdravstvu.

Kolektiv sindikata SPUKC - SKUPAJ SMO MOČNEJŠI!

 

Obvestilo članom glede aktualnih dogajanj v zvezi z ureditvijo plač v javnem sektorju

Obveščam vas, da smo SPUKC-i zraven tako pri centralnih pogajanjih, pogajanjih na Ministrstvu za zdravje kot tudi del delovne skupine za posebni vladni projekt za J plačno skupino. Prisotni smo na sestankih, usklajevanjih in novinarskih konferenecah pogajalske skupine reprezentativnih sindikatov v javnem sektorju pod vodstvom gospoda Jakoba Počivavška, kjer smo enkovredni partnerji.
Sama sem mnenja, in za menoj stoji izvršni odbor, da se moramo pokazati z delom in ureditvijo razmer za vse naše člane - kot celoto in zato ne popuščamo pritiskom posameznih interesnih skupin, ali pa ostalim sindikatom, da se pridružimo njihovemu »solo« boju in ponavljanju enih in istih zahtev. Moč je vedno v sodelovanju.
Vlada je sklicala pogajanja. SPUKC-i bomo zraven. Za prezrte, za tiste, ki niso dobili nič, za tiste, ki so bili nepošteno ovrednoteni, za tiste, ki so dobili premalo...

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke