SPUKC SPUKC

Novice

Olajšava za vzdrževane družinske člane

Vse člane bi radi opomnili, da je rok za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane 5. 2. 2016.

Zavezanci za dohodnino, ki med letom niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane in zavezanci, ki so olajšavo med letom uveljavljali, pa želijo te podatke spremeniti, naj do 5. 2. 2016 oddajo vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane. 

Preberite več...

Zakon o minimalnih pravicah delavcev – ZMPD

Obveščamo vas, da bomo v Konfederaciji slovenskih sindikatov (KSS), katere del je tudi SPUKC - Sindikat zdravstva Slovenije, s ponedeljkom 25.1.2016 pričeli zbirati podpise podpore za vložitev predloga Zakona o minimalnih pravicah delavcev - ZMPD, ki je nastal pod okriljem KSS in med drugim odpravlja do sedaj poznano minimalno plačo ter uvaja minimalno bruto urno postavko 5 EUR na uro, ki znese za polni delovni čas enako kot dozdajšnji z zakonom določen minimalni dohodek. 
 

Zaposleni ostali brez svojega predstavnika v Svetu zavoda UKC Ljubljana

Zaradi »zamude« pri razpisu nadomestnih volitev za člana Sveta UKC Ljubljana - predstavnika zaposlenih, imamo v naši največji zdravstveni ustanovi v državi situacijo, ko del zaposlenih nima svojega predstavnika v svetu zavoda, kar je v nasprotju tako s Statutom UKC Ljubljana kot tudi z Zakonom o zavodih. V Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC zato javno sprašujemo ministrico za zdravje dr. Milojko Kolar Celarc in predsednika vlade dr. Mira Cerarja, ki sta do sedaj odigrala eno vidnejših vlog pri izbiri novega direktorja: Komu ustreza nezakonit položaj, ki dejansko bodisi onemogoča legitimno izbiro novega generalnega direktorja UKC Ljubljana bodisi očitno zavlačuje postopke izbire slednjega?

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke