SPUKC SPUKC

Novice

UKC Ljubljana: Razrešitev (zgolj) direktorja ni dovolj!

V SPUKC - Sindikatu zdravstva Slovenije opozarjamo, da sama razrešitev generalnega direktorja UKC Ljubljana ne obeta večjih sprememb, saj je povsem jasno, da en človek ne more biti odgovoren za vsa dejanja svojih (neposredno) podrejenih, ki upravljajo z več kot 8.200 zaposlenimi v 25 ločenih organizacijskih enotah in skoraj 100 podenotah. Kdorkoli se bo namreč naslednji usedel na »vroči stol« direktorja UKC Ljubljana, bo brez prave ekipe in brez pravih informacij hitro v istem položaju kot njegov predhodnik. Dejstvo je, da so se v času ministrovanja sedanje ministrice zamenjali štirje direktorji, vse ostalo pa je ostalo bolj ali manj enako.
V SPUKC zato menimo, da je že prav, da se spremembe začnejo pri vrhu, a je nujno, da se nadaljujejo tudi na nižjih nivojih, upoštevajoč tudi mnenje sindikatov.
Skratka nekaj, česar ni storil še nihče do sedaj! 

UKC Ljubljana - Sistem se podira, krivi pa so zdravniki, medicinske sestre, zaposleni, pacienti in zdaj tudi mediji.

Dežurnih krivcev za stanje v UKC Ljubljana (in drugod v zdravstvu) je zmanjkalo. Ministrica svojega dela očitno ne zmore opravljati dobro in ne zna urediti razmer tako, da bi se v UKC vzpostavilo okolje, v katerem bodo lahko zaposleni strokovno in motivirano opravljali svoje delo in se bodo pacienti počutili varne. Ne zmore postaviti vodstva, ki bi uspešno vodilo naš največji zdravstveni zavod v Sloveniji. In ne zmore zdravstvu in ljudem, ki delujejo v njem, povrniti ugleda, ki so ga izgubili za časa njenega ministrovanja.

Zato pozivamo vlado, naj preneha ščititi interese posameznikov na vodstvenih položajih in prične ščititi interese zdravnikov, medicinskih sester, podpornega osebja in najpomembneje: pacientov!

Božično novoletna obdaritev otrok članov Sindikata zdravstva Slovenije SPUKC

Tudi letos bomo organizirali skromno obdaritev otrok naših članov v obsegu in zmožnostih, ki nam jih dovoljujejo sredstva. V ta namen pozivamo vse starše – člane SPUKC, ki imajo otroke od 1 do 8 leta starosti, da nam preko el. pošte, spletne strani (kontakt) ali preko sindikalnih zaupnikov najkasneje do nedelje 15.10.2017 sporočijo podatke otrok. Prav tako pozivamo vse ostale, ki bi želeli na tak način obdariti svoje vnučke, nečake ali prijatelje, da nas kontaktirajo in se dogovorimo za možnost sodelovanja pri obdaritvi.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke