SPUKC SPUKC

Novice

Doživite predbožični Dunaj s SPUKC

Cesarski Dunaj še posebej zaživi v predbožičnem času saj takrat v središču mesta resnično ni hiše ali drevesa, ki ne bi bilo okrašeno. Množice ljudi se sprehajajo po mestu in vdihavajo hladen, s snežinkami pomešan zrak, izložbe pa so prepolne božičnih okraskov in daril, seveda pa je najživahneje pred mestno hišo, kjer se odvija tradicionalni božični sejem in na stojnicah ponujajo na tisoče stvari. Na Dunaj gremo 19. Decembra 2015. Vljudno vabljeni!

SPUKC - sestanek na Ministrstvu za zdravje

Dne 29.9.2015 je bil na pobudo SPUKC sklican sestanek med predstavniki sindikata in predstavniki Ministrstva za zdravje, kjer smo govorili o aktualnih temah v zdravstvu s poudarkom na odpravi anomalij plačne skupine J v dejavnosti zdravstva. Sindikalno stran je zastopalo vodstvo SPUKC s sindikalnim zaupnikom Splošne bolnišnice Murska Sobota, stran Ministrstva za zdravje pa je zastopala ekipa na čelu z državno sekretarko na ministrstvu. S strani Sindikata podpore UKC smo bili pozitivno presenečeni nad odzivnostjo in pripravljenostjo na pogovor s strani predstavnikov Ministrstva za zdravje,  nekaj,  česar npr. ne moremo trditi za nekatere sindikate oz. sindikalne centrale.

Sestanek članstva v Splošni bolnišnici Murska Sobota

Dne 24.9.2015 je bil na pobudo članov sindikata, predstavnikov Splošne bolnišnice Murska Sobota, sklican izredni sestanek članstva SPUKC. Poleg aktualnih tem in predstavitvi vodstva ter delovanja sindikata, je bilo glavno težišče sestanka usmerjeno predvsem k predstavitvi težav in problemov zaposlenih v SB Murska Sobota ter njihovemu reševanju, še posebej pa so bili izpostavljeni problemi, s katerimi se rečujejo zaposleni ob odprtju nove urgence. S strani vodstva SPUKC je bila izražena zahvala za številčno (nadpričakovano) udeležbo članov na sestanku ter zaveza, da se bodo podobni sestanki organizirali čim pogosteje tudi v širši sestavi s predstavniki posameznih poklicnih skupin iz UKC Ljubljana.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke