SPUKC SPUKC

Novice

Kolektivni spor zaradi neizplačane solidarnostne pomoči članom zaradi naravne nesreče epidemije Covid-19

Obveščamo vse člane, da je bil v skaldu z napovedmi s strani Sindikata vojakov Slovenije, ki je tako kot SPUKC del Konfederacije slovenskih sindikatov, na pristojno sodišče vložen kolektivni spor zaradi neizplačane solidarnostne pomoči članom zaradi naravne nesreče epidemije Covid-19. Rezultat sodbe bo imel vpliv na vse javne uslužbence. Več si lahko preberete na tej >>POVEZAVI<<.

Božično novoletna obdaritev otrok članov SPUKC 2020

Obveščamo vas, da bomo tudi letos prirpavili obdaritev otrok članov sindikata, ki pa bo v luči Covid-19 potekala nekoliko drugače kot ponavadi.
Predstave za otroke zaradi vsem nam znanih ukrepov žal ne bomo mogli pripraviti, se bomo pa v sindikatu dodatno potrudili vašim najdražjim pričarati prav posebno praznično vdušje. 
Pozivamo vse starše – člane SPUKC, ki imajo otroke od 1 do 8 leta starosti, da nam preko elektronske pošte ali preko sindikalnih zaupnikov najkasneje do petka 16.10.2020 sporočijo podatke otrok za obdaritev (ime in priimek otroka, starost, spol).

Pojasnilo MJU in SPUKC glede zahtevkov za izplačilo višje solidarnostne pomoči

Obveščamo vas, da se je Ministrstvo za javno upravo - MJU opredelilo do naših zahtev in drugih sindikatov, kar komentiramo v nadaljevanju. Poudarjamo, da je za razlago Kolektivne pogodbe za negospodarske dejavnosti - KPND pristojna le Komisija za njeno razlago, ta pa je razlago o določbah solidarnostne pomoči sprejela že leta 2000, kateri pa stališče MJU ne sledi. MJU ne more razlagati KPND.

V primeru, da solidarnostna pomoč ne bo izplačana našim članom, za katere smo podali zahtevo za izplačilo, bomo na delovnem sodišču v kolektivnem sporu dokazali naše trdno prepričanje o dolžnem izplačilu solidarnostne pomoči našim članom.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke