SPUKC SPUKC

Novice

Poziv in protest ministru za zdravje g. Poklukarju

Zaradi neprimernega pristopa s strani resornega ministrstva in največjega zdravstvenega zavoda v Republiki Sloveniji pri načinu izvajanja revizije izplačila dodatkov za delo po 32., 33., 86. in 87. členu ZIUPOPDVE za uslužbence plačne skupine J, objavljamo javni protest in poziv dveh največjih sindikatov delujočih znotraj Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana ministru za zdravje g. Janezu Poklukarju.

Sindikat kliničnega centra Ljubljana in SPUKC - Sindikat zdravstva Slovenije

Druga plat zgodbe o prejemkih v zdravstvu

Ob vse večji polemiki glede visokih prejemkov v zdravstvu, smo se v Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC odločili prikazati tudi drugo plat zgodbe, ki žal ne sledi temu, kar je bilo nedavno predstavljeno v javnosti. Kot primer smo vzeli našo največjo bolnišnico v državi Univerzitetni klinični center Ljubljana, ki je v času epidemije Covid-19 med najbolj obremenjenimi v državi in dva profila zaposlenih, ki predstavljata največje število zaposlenih v zavodu: zaposleni v zdravstveni negi in zaposleni v podpornih službah – uslužbenci plačne skupine J.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke