SPUKC SPUKC

Novice

Dopis Vladi RS, Sindikalnim centralam, Gospodarski in Obrtni zbornici

V času, ko se določeni sindikati oglašajo z zahtevami po nesorazmerno višjih plačah za njihove člane posameznih poklicnih skupin, ko je govora o astronomskih avtorskih honorarjih nekaterih javnih uslužbencev, ko smo še vedno priče "plenjenju" državnega premoženja in ustvarjanju bančnih lukenj, smo se v Sindikatu podpore UKC, na pobudo drugih predstavnikov J plačne skupine iz različnih sindikatov javnega sektorja, kot sindikat zavoda z največjo koncentracijo zaposlenih J plačne skupine v javnem sektorju in kot prvi sindikat v RS, ki ima za enega od glavnih ciljev zastopati interese predstavnikov poklicnih skupin, ki izhajajo iz J plačne skupine, odločili za javni poziv vsem odgovornim in opozoriti na vse tiste ljudi - delavceo katerih očitno nihče v državi noče govoriti še manj pa urediti njihovega statusa! 

Izlet v Črno goro

Vljudnjo vabljeni, da se s člani Sindikata podpore UKC udeležite izleta v Črno goro, ki bo potekal od 20 do 24 maja 2015.

Sindikat podpore UKC je pozval UKC Ljubljana k spoštovanju predpisov na področju razporejanja delovnega časa

V UKC Ljubljana se delovni čas razporeja brez letnega načrta, saj ga SPUKC ob koncu koledarskega leta 2014 ni prejel oz. zaposleni niso seznanjeni z njim. Izdelavo letnega načrta in v njem upoštevana določena referenčna obdobja ter seznanitev zaposlenih in sindikata predpisuje Zakon o delovnih razmerjih. Nespoštovanje predpisov na tem podorčju omogoča delodajalcu izmikanje plačilu nadur ter dodatka za delo preko polnega delovnega časa, kar je v UKC Ljubljana redna praksa in zaposleni imajo po več 100 in tudi preko 1000 viškov ur opravljenega dela preko polnega delovnega časa brez vsakršnega plačila.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke