SPUKC SPUKC

Novice

Ministrstvu za zdravje v premislek – ena od prioritet novega vodstva UKC Ljubljana naj bo obuditev projekta poglobitve Zaloške ceste v Ljubljani

V pričakovanju izbire novega vodstva naše največje bolnišnice v državi, v Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC pozivamo Ministrststvo za zdravje, da naj kot eno od prioritetnih nalog novega vodstva določi tudi obuditev projekta poglobitve Zaloške ceste v Ljubljani, ki bi med drugim pomenil bistven napredek pri internih povezavah znotraj UKC Ljubljana in s pomočjo katerega bi lahko največja slovenska bolnišnica pridobila novih 3.000 parkirnih mest tako za paciente kot tudi zaposlene. V nadaljevanju prilagamo novico, ki je bila objavljena pred skoraj šestimi leti in smo jo zasledili na tej povezavi:

Zlonamerna namigovanja o odvzemu reprezentativnosti Sindikata zdravstva Slovenije SPUKC

Vse člane, kakor tudi vso zainteresirano javnost obveščamo, da SPUKC - Sindikat zdravstva Slovenije, ne glede na zlonamerne govorice, ki jih o nas širijo predvsem nekateri drugi sindikati, JE REPREZENTATIVEN SINDIKAT v poklicu »avdiologi in govorni terapevti / avdiologinje in govorne terapevtke«. V zvezi z govoricami smo (seveda) poslali povpraševanje tudi na pristojno Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, od koder smo prejeli tudi uradno potrditev, da je SPUKC - Sindikat zdravstva Slovenije še vedno rperezentativen sindikat v poklicu »avdiologi in govorni terapevti / avdiologinje in govorne terapevtke« na nivoju države.


 

Spoštovani predsednik vlade g. Cerar – presekajte gordijski vozel UKC Ljubljana in naredite konec sprenevedanju

Sindikat zdravstva Slovenije SPUKC javno poziva predsednika vlade g. Cerarja k čimprejšnjemu ukrepanju glede imenovanja novega vršilca dolžnosti ter posledično k ponovnemu razpisu za izbiro novega generalnega direktorja UKC Ljubljana.

Opozarjamo namreč na absurdno situacijo, ki je nastala, ko je g. Cerar kot predsednik vlade javno odrekel podporo imenovanju g. Baričiča za generalnega direktorja. Tako imamo na eni strani g. Baričiča, ki naj bi odstopil kot vršilec dolžnosti, pa tega po besedah ministrice ni storil, na drugi strani pa g. Glažarja, ki je še do nedavnega javno govoril o tem, da bo tudi sam odstopil, če Baričič ne bo potrjen s strani vlade, sedaj pa še naprej vodi seje sveta zavoda, kot da se ni zgodilo nič. 
 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke