SPUKC SPUKC

Novice

Sindikat zdravstva Slovenije SPUKC vložil kazensko ovadbo zoper vodstvo UKC Ljubljana

Zaradi kršitve splošnih aktov in oviranja uresničevanja sindikalnih pravic, smo predstavniki sindikata SPUKC v četrtek 28.1.2016 na PP Ljubljana-Center  vložili kazensko ovadbo zoper v.d. generalne direktorice UKC Ljubljana ga. Brigite Čokl in predsednika sveta zavoda g. Tomaža Glažarja. V skladu z 200. členom Kazenskega zakonika (KZ-1) je za storjeno kaznivo dejanje zagrožena denarna kazen ali zaporna kazen do enega leta zapora. 

 

Olajšava za vzdrževane družinske člane

Vse člane bi radi opomnili, da je rok za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane 5. 2. 2016.

Zavezanci za dohodnino, ki med letom niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane in zavezanci, ki so olajšavo med letom uveljavljali, pa želijo te podatke spremeniti, naj do 5. 2. 2016 oddajo vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane. 

Preberite več...

Zakon o minimalnih pravicah delavcev – ZMPD

Obveščamo vas, da bomo v Konfederaciji slovenskih sindikatov (KSS), katere del je tudi SPUKC - Sindikat zdravstva Slovenije, s ponedeljkom 25.1.2016 pričeli zbirati podpise podpore za vložitev predloga Zakona o minimalnih pravicah delavcev - ZMPD, ki je nastal pod okriljem KSS in med drugim odpravlja do sedaj poznano minimalno plačo ter uvaja minimalno bruto urno postavko 5 EUR na uro, ki znese za polni delovni čas enako kot dozdajšnji z zakonom določen minimalni dohodek. 
 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke