SPUKC SPUKC

Novice

Dobljena tožba sindikalne zaupnice SPUKC zoper vodstvo Splošne bolnišnice Murska Sobota zaradi nezakonite izredne odpovedi delovnega razmerja

V Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC pozdravljamo sodbo delovnega sodišča v primeru tožbe naše članice in sindikalne zaupnice Tatjane Petek zoper vodstvo Splošne  bolnišnice Murska Sobota zaradi nezakonite izredne odpovedi delovnega razmerja. Še posebej nas veseli dejstvo, da je sodišče v celoti pritrdilo tožbi, s čemer je vodstvu zavoda naloženo vračilo vseh nastalih stroškov ter ponovna zaposlitev naše članice. 

In čeprav sodba še ni pravnomočna, v Sindikatu javno pozivamo ministra za zdravje g. Aleša Šabedra, da odredi izredni nadzor nad upravljanjem Splošne bolnišnice Murska Sobota, vključno z delovanjem Sveta zavoda, ki kot organ nadzora nad vodstvom ves ta čas ni opravljal svoje naloge. 
 

Božično novoletna obdaritev otrok članov SPUKC 2019

V Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC bomo tudi letos organizirali obdaritev otrok naših članov v obsegu in zmožnostih, ki nam jih dovoljujejo sredstva. V ta namen pozivamo vse starše – člane SPUKC, ki imajo otroke od 1 do 8 leta starosti, da nam preko elektronske pošte ali preko sindikalnih zaupnikov najkasneje do ponedeljka 14. 10. 2019 sporočijo podatke otrok (ime in priimek otroka, rojstni datum, spol). Prav tako pozivamo vse stare starše – člane SPUKC, ki bi želeli na tak način obdariti svoje vnučke, da nas kontaktirajo, da se dogovorimo za možnost sodelovanja pri obdaritvi. 

Javna obsodba napada vodstva GŠ SV in MORS na svobodo sindikalnega delovanja

Tudi v Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC se pridružujemo javni obsodbi napada vodstva GŠ SV in MORS na svobodo sindikalnega delovanja v primeru uvedbe disciplinskega postopka zoper predsednika Sindikata vojakov Slovenije (SVS) Gvida Novaka. Opozarjamo, da gre za absurden postopek zoper prvega sindikalista slovenske vojske in več kot očitno politično motiviran pregon. Svojo podporo bomo podkrepili s prisotnostjo na današnji javni disciplinski obravnavi zoper predsednika SVS. 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke