SPUKC SPUKC

Novice

RAZOČARANJE BREZ PRIMERE- Sindikati javnega sektorja nič o plačni skupini J

Čeprav je bilo v Dogovoru o ukrepih za zmanjšanje obsega sredstev za plače in druge stroške dela v javnem sektorju za leto 2015, sprejetem v decembru 2014, jasno poudarjeno, da se najkasneje v marcu 2015 pričnejo usklajevanja oziroma pogajanja o odpravi anomalij zlasti v plačni skupini J, se to na današnji seji pogajalske skupine med Vlado RS in sindikati javnega sektorja, ni zgodilo. Člani, predstavniki te plačne skupine, so zgolj nemo in nemočno opazovali, kako nihče razen predsednika Konfederacije slovenskih sindikatov niti z besedo ni omenil plačne skupine J, kaj šele predstavil problematiko več kot 45.000 uslužbencev t.i. podpornih služb javnega sektorja, kot so poslovni sekretarji, kuharji, informatiki, snažilke, vzdrževalci, računovodje in ostali poklici, pa čeprav predstavljajo skoraj tretjino vseh javnih uslužbencev v državi. 

Dopis Vladi RS, Sindikalnim centralam, Gospodarski in Obrtni zbornici

V času, ko se določeni sindikati oglašajo z zahtevami po nesorazmerno višjih plačah za njihove člane posameznih poklicnih skupin, ko je govora o astronomskih avtorskih honorarjih nekaterih javnih uslužbencev, ko smo še vedno priče "plenjenju" državnega premoženja in ustvarjanju bančnih lukenj, smo se v Sindikatu podpore UKC, na pobudo drugih predstavnikov J plačne skupine iz različnih sindikatov javnega sektorja, kot sindikat zavoda z največjo koncentracijo zaposlenih J plačne skupine v javnem sektorju in kot prvi sindikat v RS, ki ima za enega od glavnih ciljev zastopati interese predstavnikov poklicnih skupin, ki izhajajo iz J plačne skupine, odločili za javni poziv vsem odgovornim in opozoriti na vse tiste ljudi - delavceo katerih očitno nihče v državi noče govoriti še manj pa urediti njihovega statusa! 

Izlet v Črno goro

Vljudnjo vabljeni, da se s člani Sindikata podpore UKC udeležite izleta v Črno goro, ki bo potekal od 20 do 24 maja 2015.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke