SPUKC SPUKC

Novice

Obvestilo članstvu in zainteresirani javnosti

Spoštovani in spoštovane, podpisani sindikati želimo z naslednjim dopisom osvetliti nedavne dogodke v zvezi z izplačilom oz. neizplačilom dodatka za delo v rizičnih razmerah, ter predvsem vlogo, ki smo jo sindikati imeli skozi cel postopek »usklajevanja« z vodstvom UKCL. 

Na žalost smo prejeli zadnji predlog vodstva, ki pa se v bistvenem razlikuje od tistega, ki smo ga sindikati (z izjemo FIDES-a) med seboj uskladili in poslali vodstvu. Sindikati, ki predstavljamo praktično 80 % vseh zaposlenih v UKCL, smo bili in ostajamo mnenja, da 65 % dodatka za delo v rizičnih razmerah v skladu z 11. točko 39. člena KPJS zaradi razglasitve epidemije pripada vsem zaposlenim ne glede na posamezno delovišče za vse oddelane ure!

Enako stališče smo zavzeli za vse člane v vseh zdravstvenih zavodih!

Pravice in obveznosti iz delovnega razmerja v času posebnih okoliščin

Objavljamo ključne informacije in odgovore na pogosta vprašanja glede uveljavljanja pravic in obveznosti iz delovnega razmerja v času posebnih okoliščin zaradi zmanjševanja širjenja koronavirusa SARS-CoV-2. Odgovore na vprašanja, ki nam jih najpogosteje zastavljate bomo sproti dopolnjevali. Tako delodajalce kot zaposlene pozivamo k strpni medsebojni komunikaciji in k temu, da delavec in delodajalec čimveč rešitev dogovorita skupaj.
Informacije najdete na tej  POVEZAVI.

Lep pozdrav,

Konfederacija slovenskih sindikatov in SPUKC Sindikat zdravstva Slovenije

 

Apel delodajalcem ob kriznih razmerah zaradi izbruha koronavirusa

Spoštovane članice, člani, sodelavke in sodelavci v zdravstvu ter vsi uslužbenci javnega sektorja, ki smo v teh težkih časih na »prvi obrambni črti«.
Spoštovane trgovke in trgovci ter ostali delavci v gospodarstvu, ki skrbite, da življenje poteka kar se da normalno.
Verjamem, da govorim v imenu vseh državljanov: HVALA ZA VAŠ TRUD IN »KAPO DOL«!

Vsem delodajalecem pa še naslednji apel: Prosimo vas, da greste zaposlenim kar se da »na roke«. Le zadovoljen delavec je lahko dober delavec. V teh razmerah smo težko zadovoljni, ni pa potrebno zaposlenih še dodatno obremenjevati z nerazumnimi omejitvami in grožnjami.


Bitveno pri vsem tem je, da ostanemo mirni, ohranimo razum in upoštevamo navodila strokovnjakov!
 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke