SPUKC SPUKC

Novice

Javni poziv Ministrstvu za zdravje in Vladi RS

V Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC javno pozivamo Ministrstvo za zdravje k prenehanju prakse izključevanja sindikata iz pogajanj glede sistemizacije in umeščanja delovnih mest v nove plačne razrede v dejavnosti zdravstva. Gre za nedopustno prakso, ko se po naših informacijah namerno (uradnega pojasnila Ministrstva še nimamo) izključuje najmlajši sindikat v dejavnosti zdravstva zaradi vpliva in ugleda, ki smo ju v relativno kratkem času od svojega nastanka pridobili med zaposlenimi v UKC Ljubljana in v drugih zdravstvenih zavodih širom Slovenije.

 

Izključitev Sindikata zdravstva Slovenije SPUKC iz pogajanj glede sistemizacije in umeščanja delovnih mest v nove plačne razrede

Spoštovane članice in člani sindikata

Obveščamo vas, da SPUKC - Sindikata zdravstva Slovenije s strani Ministrstva za zdravje ni bil pozvan na pogajanja glede sistemizacije in umeščanja delovnih mest v nove plačne razrede z reprezentativnimi sindikati v dejavnosti zdravstva, zato tudi ne more prevzeti odgovornosti za morebitne nove anomalije, ki jih bo tak dogovor (zagotovo) ustvaril.

Zahtevo za pojasnilo razlogov za izključitev najmlajšega in enega največjih sindikatov v UKC Ljubljana ter drugih zdravstvenih ustanov širom Slovenije smo že posredovali na Ministrstvo za zdravje.

Podpora predlogu Sindikata policistov Slovenije za spremembo Zakona o delovnih razmerjih

V SPUKC kot del KSS podpiramo predlog za ureditev pravnega varstva zoper opozorilo pred redno ali izredno odpovedjo delovnega razmerja iz krivdnega razloga ali nesposobnosti. Opozorilo je enostransko dejanje delodajalca in delavec nima pravnega varstva pred očitki delodajalca v opozorilu. Predlog sprememb Sindikata policistov Slovenije uvaja močan institut delavca zoper opozorilo delodajalca, možnost zagovora tudi zoper opozorilo in sodnega varstva.

Pozivamo članice in člane k oddaji svojega podpisa podpore v skladu z navodili Sindikata policistov Slovenije, v povezavi: ZBIRANJE PODPISOV "ZA DELAVSKE PRAVICE"- NAVODILA

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke