SPUKC SPUKC

Novice

Bodo zaposleni v UKC Maribor pod novim vodstvom vendarle dočakali odločbe o odmeri letnega dopusta za tekoče koledarsko leto?

V SPUKC sicer pozdravljamo nujne spremembe v vodstvu UKC Maribor, a hkrati opozarjamo, da je potrebno pred sprejemom novega kadrovskega načrta in kadrovske popolnitve najprej poskrbeti za pravice že zaposlenih v kontekstu doslednega spoštovanja delovnopravne zakonodaje. Absurdno je namreč, da na primer zaposleni v naši drugi največji bolnišnici še vedno niso prejeli odločb o odmeri letnega dopusta za tekoče koledarsko leto, pa čeprav jih je bil delodajalec skladno z 2. odstavkom 160. člena ZDR-1 o tem dolžan obvestiti najpozneje do 31. marca. Prav tako opozarjamo na neurejeno sistemizacijo delovnih mest ter neurejeno izplačilo dodatkov za delo v manj ugodnejših pogojih na določenih oddelkih, kjer kljub pozivom po odpravi nepravilnosti zaposleni še vedno niso prejeli odgovorov.
 

Podpis pogodbe o zagotavljanju pogojev za delovanje SPUKC v Splošni bolnišnici Murska Sobota

Sporočamo vam, da smo z vodstvom Splošne bolnišnice Murska Sobota podpisali pogodbo o zagotavljanju pogojev za delovanje SPUKC - Sindikata zdravstva Slovenije v SB Murska Sobota. S pogodbo je med drugim zagotovljeno nemoteno delovanje sindikalnih zaupnikov in sindikata znotraj SB Murska Sobota ter ustrezni prostori za opravljanje sindikalne dejavnosti. 

Še naprej se bomo trudili zagotoviti enake pogoje za delovanje sindikata tudi znotraj drugih zdravstvenih ustanov po Sloveniji, od koder prihajajo naši člani.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke