SPUKC SPUKC

Novice

SPUKC s podporo Klemenu Šuligoju in Matjažu Suliču za predstavnika zaposlenih v svetu zavoda SB NOVA GORICA

V Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC izražamo podporo Klemenu Šuligoju in Matjažu Suliču za predstavnika zaposlenih v svetu zavoda Splošne bolnišnice Nova Gorica.

Kot pravita sama:
"Če na bolnišnico gledate, kot na vaš drugi dom, če vam boljši delovni pogoji pomenijo veliko, če vam kaj pomeni medsebojno sodelovanje in če bi pri tem radi sodelovali, če bi radi sooblikovali delovna mesta brez prisil, nejevolje in včasih tudi mobbinga, potem je vse v vaših rokah."

Kratko predstavitev si lahko preberete v nada
ljevanju...

Javni poziv Ministrstvu za zdravje in Vladi RS

V Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC javno pozivamo Ministrstvo za zdravje k prenehanju prakse izključevanja sindikata iz pogajanj glede sistemizacije in umeščanja delovnih mest v nove plačne razrede v dejavnosti zdravstva. Gre za nedopustno prakso, ko se po naših informacijah namerno (uradnega pojasnila Ministrstva še nimamo) izključuje najmlajši sindikat v dejavnosti zdravstva zaradi vpliva in ugleda, ki smo ju v relativno kratkem času od svojega nastanka pridobili med zaposlenimi v UKC Ljubljana in v drugih zdravstvenih zavodih širom Slovenije.

 

Izključitev Sindikata zdravstva Slovenije SPUKC iz pogajanj glede sistemizacije in umeščanja delovnih mest v nove plačne razrede

Spoštovane članice in člani sindikata

Obveščamo vas, da SPUKC - Sindikata zdravstva Slovenije s strani Ministrstva za zdravje ni bil pozvan na pogajanja glede sistemizacije in umeščanja delovnih mest v nove plačne razrede z reprezentativnimi sindikati v dejavnosti zdravstva, zato tudi ne more prevzeti odgovornosti za morebitne nove anomalije, ki jih bo tak dogovor (zagotovo) ustvaril.

Zahtevo za pojasnilo razlogov za izključitev najmlajšega in enega največjih sindikatov v UKC Ljubljana ter drugih zdravstvenih ustanov širom Slovenije smo že posredovali na Ministrstvo za zdravje.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke