SPUKC SPUKC

Novice

SPUKC - Sindikat zdravstva Slovenije

Ob skorajšnji obletnici svojega delovanja, je mladi ekipi uspelo to, česar drugim sindikatom, še posebej v dejavnosti zdravstva, že vrsto let ne. Če na splošno velja, da je v državi razširjeno nezaupanje v sindikate in sindikalno delo, predvsem zaradi njihovega zastarelega in izpetega pristopa do aktualnih problemov v zdravstvu, smo v SPUKC s svojo inovativnostjo in drugačnim pristopom dokazali, da se da delovati tudi drugače, predvsem pa povezovalno med različnimi poklici v dejavnosti zdravstva, tako v javnem kot tudi v zasebnem sektorju. Prav ta širina in množičen pristop članov iz različnih zdravstvenih organizacij in poklicnih skupin je razlog, da smo Sindikat podpore UKC preimenovali v SPUKC-Sindikat zdravstva Slovenije.

Opozarjamo - Trpinčenje na delovnem mestu traja le toliko, kolikor dolgo ga vodstvo omogoča

Z dovoljenjem avtorjev, dr. Mihe Mariča in mag. Maje Kovač, objavljamo nekaj poudarkov strokovnega članka objavljenega v reviji DENAR, ki zelo dobro opisujejo težave, s katerimi se srečuje veliko delavcev v dejavnosti zdravstva, še posebej tudi članov našega sindikata. Zatorej v vednost in ravnanje toplo priporočamo branje celotnega članka predvsem vodstvom zdravstvenih zavodov v Republiki Sloveniji

Doživite predbožični Dunaj s SPUKC

Cesarski Dunaj še posebej zaživi v predbožičnem času saj takrat v središču mesta resnično ni hiše ali drevesa, ki ne bi bilo okrašeno. Množice ljudi se sprehajajo po mestu in vdihavajo hladen, s snežinkami pomešan zrak, izložbe pa so prepolne božičnih okraskov in daril, seveda pa je najživahneje pred mestno hišo, kjer se odvija tradicionalni božični sejem in na stojnicah ponujajo na tisoče stvari. Na Dunaj gremo 19. Decembra 2015. Vljudno vabljeni!

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke