SPUKC SPUKC

Novice

Sindikat zdravstva Slovenije SPUKC prejel odločbo o reprezentativnosti

Obveščamo vas, da smo v Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC na podlagi Zakona o reprezentativnosti s strani pristojnega Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti prejeli odločbo, s katero se šteje, da smo z dnem 10.11.2015 postali reprezentativen sindikat v poklicu »avdiologi in govorni terapevti / avdiologinje in govorne terapevtke«. Ker smo v Sindikatu zdravstva Slovenije združeni s Konfederacijo slovenskih sindikatov KSS, ki je že reprezentativna za območje države, po novem šteje, da je le-ta, poleg drugih dejavnosti in poklicev, reprezentativna tudi v v poklicu »avdiologi in govorni terapevti / avdiologinje in govorne terapevtke«.
 

Javna podpora stavki policistov

V Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC izražamo javno podporo napovedani stavki policistov, ki jo organizirata Policijski sindikat Slovenije in Sindikat policistov Slovenije. Menimo namreč, da so vse njihove zahteve legitimne in upravičene ter se pridružujemo njihovim ugotovitvam, da je prišel čas za streznitev tako Vlade RS kot tudi vseh resorjev, da je potrebno (umetno) ohranjanje preživetega enotnega plačnega sistema v javni upravi dokončno ukiniti! 

Vodstvo UKC Ljubljana - Za čiščenje okolice bomo aktivirali notranje rezerve in organizacijske rešitve – Ima kdo dovoljenje za delo s traktorjem

Po objavi javnih vprašanj vodstvu UKC Ljubljana glede bodočega urejanja okolice naše največje zdravstvene ustanove, smo bili v Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC naravnost šokirani nad elektronskim sporočilom, ki je kmalu po naši objavi »zakrožilo« po UKC Ljubljana. Rešitev, ki jo ob nastali situaciji ponuja vodstvo, bolj kot karkoli drugega spominja na poceni populizem kot pa resen predlog rešitve nastale situacije s strani nekoga, ki naj bi v bodoče vodil največjo zdravstveno ustanovo v državi.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke