SPUKC SPUKC

Novice

Po ne podaljšanju pogodbe zunanjemu izvajalcu je okolica UKC Ljubljana zanemarjena in neurejena, čistili pa naj bi jo kar zaposleni sami

SPUKC – Sindikat zdravstva Slovenije javno opozarja vodstvo UKC Ljubljana na čedalje bolj nevzdržne razmere v okolici naše največje zdravstvene ustanove, ki so nastale kot posledica ne podaljšanja pogodbe zunanjemu izvajalcu, zadolženemu za čiščenje okolice in opravljanje zimske službe. Kot najboljši primer nastalih razmer je osrednji park med upravo in Onkološkim inštitutom, ki je med drugim priljubljena točka pacientov za krajši oddih na prostem in kjer zadnjih nekaj dni lahko opazimo polne smetnjake odpadkov ter listja na tleh. Glede na to, da po naših informacijah ni bila sklenjena nobena nova pogodba ter da so že bili namigi, da naj bi vodstvo po novem zahtevalo, da bodo okolico čistili kar zaposleni sami, nas v SPUKC zanima, kako si vodstvo predstavlja ureditev nastalih razmer ter v kolikšnem času bodo novi ukrepi sprejeti in realizirani. 

UKC Ljubljana - Predsednik sveta zavoda ali zavaja vlado ali pa je sam zaveden

Vedno znova se v javnosti in medijih navajajo argumenti, s katerim naj bi v.d. generalnega direktorja UKC Ljubljana g. Andrej Baričič prepričal večino v svetu zavoda, vključno s predsednikom sveta zavoda g. Tomažem Glažarjem, da se ga imenuje na mesto generalnega direktorja, in sicer argumenti, kot so predvsem strokovnost in nekateri že izpeljani ukrepi, med njimi v medijih najbolj izpostavljeno evidentiranje prihodov in odhodov zaposlenih. Kot je g. Glažar v izjavi 22.10.2015, takoj po izvolitvi g. Baričiča za v.d. direktorja, povedal : »so, prvič doslej, v času njegovega (Baričičevega) vedejevstva vsi zaposleni postali povsem enakopravni pri merjenju prihoda in odhoda na delo«. Pa vendar v SPUKC opozarjamo, da je ta izjava zavajajoča, saj ukrep evidentiranja prihodov in odhodov takrat še ni bil dokončno izpeljan niti se še danes ne izvaja na ustrezen način.

SPUKC - Sindikat zdravstva Slovenije

Ob skorajšnji obletnici svojega delovanja, je mladi ekipi uspelo to, česar drugim sindikatom, še posebej v dejavnosti zdravstva, že vrsto let ne. Če na splošno velja, da je v državi razširjeno nezaupanje v sindikate in sindikalno delo, predvsem zaradi njihovega zastarelega in izpetega pristopa do aktualnih problemov v zdravstvu, smo v SPUKC s svojo inovativnostjo in drugačnim pristopom dokazali, da se da delovati tudi drugače, predvsem pa povezovalno med različnimi poklici v dejavnosti zdravstva, tako v javnem kot tudi v zasebnem sektorju. Prav ta širina in množičen pristop članov iz različnih zdravstvenih organizacij in poklicnih skupin je razlog, da smo Sindikat podpore UKC preimenovali v SPUKC-Sindikat zdravstva Slovenije.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke