SPUKC SPUKC

Novice

SPUKC - Objektivno odgovrnost naj prevzame vodstvo

Glede na včerajšnje novinarsko poročanje v oddaji 24 ur zvečer na POP TV, v Sindikatu podpore UKC z zaskrbljenostjo spremljamo razvoj dogodkov v primeru Radan in pozivamo vodstvo UKC Ljubljana naj javnosti čim prej pojasni oz. odgovori na sistemske probleme, ki se izpostavljajo in s katerimi se opozarja na zaskrbljujoče pogoje dela zaposlenih v naši največji zdravstveni ustanovi!

Nesprejemljivo namigovanje na odgovornost medicinskih sester v primeru Radan

V Sindikatu podpore UKC ostro obsojamo današnjo izjavo vodstva UKC Ljubljana v primeru Radan, češ da naj bi »krivdni razlogi kazali tudi na predstojnico oddelka in nekaj medicinskih sester« (vir.: MMC RTV SLO).  Nedopustno in nesprejemljivo se nam namreč zdi, da pri tako občutljivi in medijsko odmevni temi kot je ta, vodstvo UKC Ljubljana (in ne policija!), brez konkretnih dokazov, javno namiguje o krivdnih razlogih »nekaj medicinskih sester«, kar meče slabo luč na celotno poklicno skupino zdravstvene nege in delo medicinskih sester, ki sloni predvsem na izvajanju navodil zdravnikov in ne na avtonomnem odločanju o zdravljenju pacienta.

Zahteva po uvedbi minimalne bruto urne postavke 5 evrov za vse slovenske delavce

V Konfederaciji slovenskih sindikatov, katere del je tudi Sindikat podpore UKC, zahtevamo uvedbo minimalne bruto urne postavke v višini 5 EUR po vzoru zakonsko določenega minimalnega plačila dijakov in študentov od 1. februarja letos. Zahteva je za zdaj podana vladni pogajalski skupini za javni sektor, kamor so bile podane tudi analize, ugotovitve, predlogi in zahteve v zvezi z nepravilnostmi v plačnem sistemu in plačah javnih uslužbencev s poudarkom na plačni skupini J. Prav tako je bila podana podpora vladnemu predlogu dvotirnega pogajalskega modela (po priporočilih OECD) ter vnovična zahteva po PONOVNEM OVREDNOTENJU VSEH DELOVNIH MEST V PLAČNI SKUPINI J!

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke