SPUKC SPUKC

Novice

Zahteva po uvedbi minimalne bruto urne postavke 5 evrov za vse slovenske delavce

V Konfederaciji slovenskih sindikatov, katere del je tudi Sindikat podpore UKC, zahtevamo uvedbo minimalne bruto urne postavke v višini 5 EUR po vzoru zakonsko določenega minimalnega plačila dijakov in študentov od 1. februarja letos. Zahteva je za zdaj podana vladni pogajalski skupini za javni sektor, kamor so bile podane tudi analize, ugotovitve, predlogi in zahteve v zvezi z nepravilnostmi v plačnem sistemu in plačah javnih uslužbencev s poudarkom na plačni skupini J. Prav tako je bila podana podpora vladnemu predlogu dvotirnega pogajalskega modela (po priporočilih OECD) ter vnovična zahteva po PONOVNEM OVREDNOTENJU VSEH DELOVNIH MEST V PLAČNI SKUPINI J!

SVS - Sindikalist Branimir Štrukelj v parlamentu redno zaslišuje kandidatke za ministrice

V celoti objavljamo novico, ki jo je danes v javnost posredoval Sindikat vojakov Slovenije (SVS) in neposredno nakazuje na to, kar v SPUKC trdimo že od samega začetka, da imajo določene poklicne skupine v javnem sektorju, preko svojih sindikatov, sindikalnih central in političnih povezav, očitno privilegiran položaj v državi in so si s tem v preteklosti izborile boljši položaj v primerjavi z drugimi. Še posebej opozarjamo na status predstavnikov podpornih služb javnega sektorja (plačna skupina J), ki naj bi jih zastopali vsi sindikati in sindikalne centrale, a jih pravzaprav na državni ravni ne zastopa nihče! Tako razen »vljudnostnih pozivov« po ureditvi statusa, ki so v zadnjih časih tudi na račun pritiskov našega sindikata, vse bolj »popularni« med sindikalisti, na državnem nivoju ni bilo narejeno nič!

Izplačevanje visokih sejnin in nagrad, ogromni prihodki, (ne)transparentnost poslovanja in zbiranje podpisov v podporo generalnemu direktorju – kruta realnost sindikalizma v državi

Iz javno dostopnih podatkov (AJPES) izhaja, da je imel Sindikat KC v obdobju od leta 2009 do vključno  2013 več kot 3 milijone evrov prihodkov od poslovanja oziroma bolj natančno 3.027.336 EUR. Gre za skoraj neverjeten podatek, ki prijazno nagovarjanje članov z novo obešenih plakatov znotraj največje zdravstvene ustanove v državi UKC Ljubljana, predstavi v popolnoma drugačni luči, predvsem pa odpira številna vprašanja, na katera vodstvo Sindikata KC svojim članom, kljub večkratnim zahtevam do dandanes ni oziroma noče odgovoriti. Na prošnjo nekaterih članov Sindikata KC, ki se ne strinjajo s trenutno izključevalno politiko vodstva, predvsem pa zaradi ignorance vodstva sindikata, javno objavljamo ta vprašanja s pozivom po čimprejšnji objavi odgovorov oz. pojasnil.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke