SPUKC SPUKC

Novice

20% višja jubilejna nagrada in solidarnostna pomoč od danes tudi za člane SPUKC

Člane Sindikata zdravstva Slovenije SPUKC, ki so zaposleni v negospodarskih dejavnostih (javna uprava - zdravstvo), obveščamo, da jim od danes pripada za 20% višja solidarnostna pomoč pri delodajalcu.
Zahtevo za izplačilo vloži sindikat na predlog člana v roku 60 dni od nastanka primera oziroma od trenutka, ko je bil upravičenec zmožen vložiti predlog. Prav tako članom pripada 20% višja jubilejna nagrada.

Kolektiv SPUKC

Obvestilo članstvu in zainteresirani javnosti

Spoštovani in spoštovane, podpisani sindikati želimo z naslednjim dopisom osvetliti nedavne dogodke v zvezi z izplačilom oz. neizplačilom dodatka za delo v rizičnih razmerah, ter predvsem vlogo, ki smo jo sindikati imeli skozi cel postopek »usklajevanja« z vodstvom UKCL. 

Na žalost smo prejeli zadnji predlog vodstva, ki pa se v bistvenem razlikuje od tistega, ki smo ga sindikati (z izjemo FIDES-a) med seboj uskladili in poslali vodstvu. Sindikati, ki predstavljamo praktično 80 % vseh zaposlenih v UKCL, smo bili in ostajamo mnenja, da 65 % dodatka za delo v rizičnih razmerah v skladu z 11. točko 39. člena KPJS zaradi razglasitve epidemije pripada vsem zaposlenim ne glede na posamezno delovišče za vse oddelane ure!

Enako stališče smo zavzeli za vse člane v vseh zdravstvenih zavodih!

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke