SPUKC SPUKC

Novice

Sindikat zdravstva Slovenije SPUKC vložil kazensko ovadbo zoper vodstvo SB Nova Gorica

Člane obveščamo, da smo zaradi kršitve splošnih aktov in oviranja uresničevanja sindikalnih pravic 28.8.2020 na PP Nova Gorica vložili kazensko ovadbo oz. naznanitev kaznivega dejanja zoper v.d. direktorja SB Nova Gorica g. Ernesta Gortana. V skladu z 200. členom Kazenskega zakonika (KZ-1) je za storjeno kaznivo dejanje zagrožena denarna kazen ali zaporna kazen do enega leta zapora.
Vložitev ovadbe je posledica:
  • kršitve Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1) v delu, ki govori o obveznosti delodajalca do sindikata,
  • kršitve Kolektivne pogodbe za negospodarske dejavnosti v delu, ki govori o zagotavljanju pogojev za delovanje sindikata,
  • ignoriranja pozivov predstavnikov SPUKC po ureditvi statusa sindikata znotraj SB Nova Gorica strani v.d. direktorja kot odgovorne osebe na strani delodajalca.

Kolektivni spor zaradi neizplačane solidarnostne pomoči članom zaradi naravne nesreče epidemije Covid-19

Obveščamo vse člane, da je bil v skaldu z napovedmi s strani Sindikata vojakov Slovenije, ki je tako kot SPUKC del Konfederacije slovenskih sindikatov, na pristojno sodišče vložen kolektivni spor zaradi neizplačane solidarnostne pomoči članom zaradi naravne nesreče epidemije Covid-19. Rezultat sodbe bo imel vpliv na vse javne uslužbence. Več si lahko preberete na tej >>POVEZAVI<<.

Božično novoletna obdaritev otrok članov SPUKC 2020

Obveščamo vas, da bomo tudi letos prirpavili obdaritev otrok članov sindikata, ki pa bo v luči Covid-19 potekala nekoliko drugače kot ponavadi.
Predstave za otroke zaradi vsem nam znanih ukrepov žal ne bomo mogli pripraviti, se bomo pa v sindikatu dodatno potrudili vašim najdražjim pričarati prav posebno praznično vdušje. 
Pozivamo vse starše – člane SPUKC, ki imajo otroke od 1 do 8 leta starosti, da nam preko elektronske pošte ali preko sindikalnih zaupnikov najkasneje do petka 16.10.2020 sporočijo podatke otrok za obdaritev (ime in priimek otroka, starost, spol).

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke