SPUKC SPUKC

Novice

Javna podpora stavki policistov

V Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC izražamo javno podporo napovedani stavki policistov, ki jo organizirata Policijski sindikat Slovenije in Sindikat policistov Slovenije. Menimo namreč, da so vse njihove zahteve legitimne in upravičene ter se pridružujemo njihovim ugotovitvam, da je prišel čas za streznitev tako Vlade RS kot tudi vseh resorjev, da je potrebno (umetno) ohranjanje preživetega enotnega plačnega sistema v javni upravi dokončno ukiniti! 

Vodstvo UKC Ljubljana - Za čiščenje okolice bomo aktivirali notranje rezerve in organizacijske rešitve – Ima kdo dovoljenje za delo s traktorjem

Po objavi javnih vprašanj vodstvu UKC Ljubljana glede bodočega urejanja okolice naše največje zdravstvene ustanove, smo bili v Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC naravnost šokirani nad elektronskim sporočilom, ki je kmalu po naši objavi »zakrožilo« po UKC Ljubljana. Rešitev, ki jo ob nastali situaciji ponuja vodstvo, bolj kot karkoli drugega spominja na poceni populizem kot pa resen predlog rešitve nastale situacije s strani nekoga, ki naj bi v bodoče vodil največjo zdravstveno ustanovo v državi.

Po ne podaljšanju pogodbe zunanjemu izvajalcu je okolica UKC Ljubljana zanemarjena in neurejena, čistili pa naj bi jo kar zaposleni sami

SPUKC – Sindikat zdravstva Slovenije javno opozarja vodstvo UKC Ljubljana na čedalje bolj nevzdržne razmere v okolici naše največje zdravstvene ustanove, ki so nastale kot posledica ne podaljšanja pogodbe zunanjemu izvajalcu, zadolženemu za čiščenje okolice in opravljanje zimske službe. Kot najboljši primer nastalih razmer je osrednji park med upravo in Onkološkim inštitutom, ki je med drugim priljubljena točka pacientov za krajši oddih na prostem in kjer zadnjih nekaj dni lahko opazimo polne smetnjake odpadkov ter listja na tleh. Glede na to, da po naših informacijah ni bila sklenjena nobena nova pogodba ter da so že bili namigi, da naj bi vodstvo po novem zahtevalo, da bodo okolico čistili kar zaposleni sami, nas v SPUKC zanima, kako si vodstvo predstavlja ureditev nastalih razmer ter v kolikšnem času bodo novi ukrepi sprejeti in realizirani. 

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke