SPUKC SPUKC

Novica

KSS je za 11. aprila vladi napovedala stavko javnega sektorja zaradi ločenih sklepanj sporazumov in dogovorov

Pogajanja na pogajalski komisiji Vlade RS in reprezentativnih sindikatov v javnem sektorju so ustavljena, ker se vlada ločeno pogaja s štirimi skupinami sindikatov. Ravnanje vlade predstavlja kršitev dane zaveze iz leta 2016, da ne bo ločeno sklepala sporazumov in dogovorov, Dogovor je v povezavi spodaj.  Zato je Svet KSS sprejel sklep s podporo sindikatov zasebnega sektorja o začetku stavke in protestnem shodu reprezentativnih sindikatov v javnem sektorju: Konfederacija slovenskih sindikatov - KSS, Sindikat vojakov Slovenije - SVS, SPUKC - Sindikat zdravstva Slovenije, Sindikat finančno računovodskih uslužbencev plačne skupine J - SFRUJ in Sindikat občinskih redarjev Slovenije - SORS. V času stavke, bo zaradi zakonske prepovedi stavke vojaškim osebam Sindikat vojakov Slovenije - SVS izvedel protestni shod pred vlado. V KSS so se sprejele protestne in stavkovne zahteve, za katerih uresničitev si bo prizadeval oblikovan skupni Stavkovni odbor pod vodstvom Andreja Dočinskega iz SPUKC-a.

Protestne in stavkovne zahteve so:
   
  1. Linearen dvig plač vsem javnim uslužbencem v višini z ZUJF-om odvzetih 8%
  2. Nadaljevanje pogajanj za odpravo anomalij na pogajalski komisiji
  3. Ločena pogajanja s KSS in v njo združenimi sindikati o stavkovnih in protestnih zahtevah v okviru pogajalske komisije
  4. Prenehanje kršenja in plačilo stavke zaradi kršenja zaveze, da vlada ne bo ločeno sklepala sporazumov ali dogovorov, s katerimi bi urejala vsebine, ki se tičejo elementov enotnega plačnega sistema iz Dogovora o ukrepih na področju stroškov dela in drugih ukrepih v javnem sektorju (tretji odstavek VIII. točke, Uradni list RS, št. 88/2016, v povezavi spodaj) in zaradi ustavitve pogajanj za odpravo anomalij (pogajanja o elementih enotnega plačnega sistema se vodijo le z delom sindikatov).


Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke