SPUKC SPUKC

Novica

Samovolja predsednika sveta zavoda UKC Ljubljana g. Tomaža Glažarja sproža nemir med zaposlenimi

Odločitev predsednika sveta UKC Ljubljana g. Tomaža Glažarja, da na današnjo sejo sveta zavoda, kjer se bo odločalo o objavi razpisa za novega generalnega direktorja UKC Ljubljana in razpisu nadomestnih volitev za člana v svetu zavoda – predstavnika zaposlenih, ne povabi predstavnikov Sindikata zdravstva Slovenije SPUKC, je med člani sindikata, zaposlenimi v UKC Ljubljana, sprožila dodatno jezo in gnev, saj predsednik sveta očitno noče razumeti, da je skrajni čas, da se sooči s posledicami svojih odločitev, sprejme odgovornost in odstopi s svojega položaja. 

G. Glažar je večkrat pogojeval svoj odstop z ne-imenovanjem g. Baričiča, po sklepu vlade z dne 23.12.2015, da ne da soglasja k imenovanju g. Baričiča, pa je dejansko ostal brez izgovorov, zato pričakujemo, da pod današnjo točko razno seje sveta UKC Ljubljana tokrat tudi zares odstopi! 

S to zahtevo se v Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC pridružujemo pozivom zdravniškega  sindikata Fides, ki je že pred časom zahteval odstop predsednika sveta zavoda UKC Ljubljana Tomaža Glažarja in tudi drugih članov sveta zavoda v povezavi z odločitvami, ki so jih sprejeli pri podpori g. Baričiča pri imenovanju za generalnega direktorja zavoda.

Da s svojimi zahtevami mislimo resno, nameravamo na današnjo sejo sveta zavoda, četudi nanjo nismo bili uradno vabljeni, poslati svojega predstavnika ter tudi na ta način vsem prisotnim pokazati, da gre za sejo javnega zavoda, na kateri imamo kot reprezentativni sindikat pravico sodelovati.


Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke