SPUKC SPUKC

Novica

SPUKC proti prikritemu izvajanju reorganizacije v smislu spreminjanja dosedanjih organizacijskih enot ter sistemizacije delovnih mest v UKC Ljubljana

Iz posameznih organizacijskih enot UKC Ljubljana smo bili seznanjeni, da se v UKC Ljubljana izvaja reorganizacija v smislu spreminjanja dosedanjih organizacijskih enot in da se na tej podlagi spreminja tudi sistemizacija delovnih mest brez vključenosti sindikatov.

S tem v zvezi smo na vodstvo zavoda posredovali zahtevo po pojasnilu, saj menimo, da ne gre za pravilen pristop k reorganizaciji UKC Ljubljana! Ugotavljamo namreč, da niso spoštovane določbe 10. člena ZDR-1, določbe Pravilnika o organizacij in znotraj tega določbe o šifrantu organizacijskih enot (259., 260. člen..), določbe o reorganizaciji (264., 265. člen), Pravilnika o postopku izvajanja reorganizacije in vodenju šifranta organizacijskih enot in stroškovnih mest v UKCL, …, da bi morali biti vsaki predlogi spremembe notranje organizacije v pisni obliki s točno opredeljenim pristojnim predlagateljem, da nimamo opisanega sedanjega stanja (pred reorganizacijo), namena in cilja reorganizacije, nove organizacijske sheme ter ni narejene analize iz strokovnega in stroškovnega vidika predlagane reorganizacije! Prav tako vodstvo opozarjamo, da niso upoštevane kadrovske zmogljivosti oziroma kadrovski vidik obremenjenosti…(264. člen Pravilnika o organizaciji…)!

Odgovor vodstva pričakujemo v 30 dneh.

Kolektiv SPUKC


Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke