SPUKC SPUKC

Novica

Zmaga podpornega osebja in predstavnic zdravstvene nege na volitvah predstavnikov v Svet UKC Ljubljana

Na včerajšnjih volitvah predstavnikov zaposlenih v Svet zavoda UKC Ljubljana, ko so zaposleni izbirali 3 predstavnike v 11 članskem Svetu zavoda, je prišlo do (ne)pričakovane zmage podpornega – nemedicinskega osebja ter predstavnic zdravstvene nege. Prvič v zgodovini volitev se je namreč zgodilo, da v svetu zavoda kot predstavnik zaposlenih ne bo sedel zdravnik ali predstavnik vodstva zavoda, ampak medicinski sestri ter tehnično – vzdrževalni delavec, ki je kandidiral z neposredno podporo našega mladega sindikata.

V SPUKC menimo, da gre za jasno sporočilo vodstvu UKC Ljubljana in Ministrstvu za zdravje ter tudi FIDES-u, da pri reševanju problemov tako v naši največji bolnišnici kot v zdravstvu nikakor ne gre zanemariti glasu medicinskih sester, bolničarjev, zdravstvenih administratork, strežnic, kuharjev, vzdrževalcev ter ostalih delavcev, ki s svojim delom in trudom v veliki meri pripomorejo k nemotenemu in učinkovitemu delovanju zdravstvenega sistema v državi - nekaj, na kar smo v preteklosti že opozorili (>>>povezava)!

SPUKC čestita zmagovalcem (v zaporedju kot so objavljeni na intranetni strani UKC Ljubljana):

I. volilne enote (operativne dejavnosti):
BLANKA PUST, mag. zdr. nege

II. volilne enote (neoperativne dejavnosti):
ASJA JAKLIČ, dipl. m. s.

III. volilne enote (stroke skupnega pomena za KC in SPS Stomatološka klinika):
MARKO TURENŠEK 


Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke