SPUKC SPUKC

Novica

Uspešno zaključen primer tožbe člana SPUKC s pomočjo pravne zaščite ARAG

V začetku leta 2016 nas je kontaktiral član, ki nas je obvestil, da mu je bila s strani kadrovsko-pravne službe v zavodu vročena odpoved delovnega razmerja zaradi (domnevno) krivdnih razlogov. Po krajšem posvetu smo v sindikatu kontaktirali predstavnike ARAG-a, ki so nas usmerili na priznano odvetniško pisarno. Na posvetu z njihovo odvetnico je bilo ugotovljeno, da je bila odpoved podana nezakonito, pri čemer je bilo na podlagi zbranih dokazov dodatno izpostavljeno, da se je nad zaposlenim s strani nadrejenih v oddelku že dlje časa izvajal mobing. Odvetnica je sestavila tožbo in člana zastopala v sodnem postopku pred sodiščem 1. stopnje, zaradi izvajanja mobinga pa je odvetnica vložila tudi odškodninsko tožbo zoper delodajalce na plačilo odškodnine. Vse stroške tožbe in nadaljnjega zastopanja pred sodiščem je krilo zavarovanje pravne zaščite ARAG.

Z velikim veseljem sporočamo, da je član v postopku dokazovanja nedolžnosti uspel in se bo v kratkem vrnil na delo, izplačane pa bo dobil tudi vse plače in prispevke za nazaj. Glede odškodnine za mobing postopek še vedno poteka.


Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke