SPUKC SPUKC

Novica

Uspešno zaključen protestni shod pred UKC Ljubljana

Danes je bil v sklopu stavke sindikatov zdravstva in socialnega varstva uspešno zaključen shod zaposlenih pred našo največjo bolnišnico UKC Ljubljana. V imenu kolektiva SPUKC se zahvaljujemo vsem prisotnim za udeležbo, predvsem pa za kulturen in spoštljiv protest, ki je potekal ob upoštevanju vseh varnostnih in preventivnih ukrepov. V nadaljevanju prilagamo nagovor predsednice sindikata z današnjega shoda:
 
"Kjer je enotnost, je vedno zmaga!
Pred vami stojimo združeni, enotni, povezani. Za vse zaposlene v zdravstvu. Za tiste, ki skupaj z nosilci dejavnosti bijejo bitko z izčrpajočo epidemijo. Za tiste, ki ste  vse prevečkrat v ozadju, ampak brez vas ne bi bilo zdravstva. Prav vsak od vas je pomemben, nenadomestljiv člen v verigi, ki jo imenujemo javno zdravstvo.
Tako kot sem rekla uvodoma...pred vami stojimo združeni. Ker imamo vsi skupen cilj – da dokončamo, kar smo začeli novembra. Da se prizna doprinos prav vsakega posameznika. Da se spoštuje delo vseh. Da vlada spozna, da na plečih vseh, ki tukaj danes stojite, tistih, ki kljub stavki delate, sistem, ki nikakor ne sme postati dobrina – ostaja pravica slehernega posameznika. Javno in dostopno zdravstvo, to pricakujemo. Z delavci, ki so za svoje delo ustrezno plačani in ovrednoteni. Za delavce, ki nujno potrebujejo normative in standarde.  
V zadnjih tednih nismo bili slišani. Vlada se ni držala zavez iz novembra. Zato danes stojimo tukaj – mogoče pa nas sedaj vidijo. Mi ne  bomo odnehali. Ker ko smo zduženi smo neustavljivi."

Mateja Klep Breskvar, predsednica SPUKC

 Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke