SPUKC SPUKC

Novica

Bodo zaposleni v UKC Maribor pod novim vodstvom vendarle dočakali odločbe o odmeri letnega dopusta za tekoče koledarsko leto?

V SPUKC sicer pozdravljamo nujne spremembe v vodstvu UKC Maribor, a hkrati opozarjamo, da je potrebno pred sprejemom novega kadrovskega načrta in kadrovske popolnitve najprej poskrbeti za pravice že zaposlenih v kontekstu doslednega spoštovanja delovnopravne zakonodaje. Absurdno je namreč, da na primer zaposleni v naši drugi največji bolnišnici še vedno niso prejeli odločb o odmeri letnega dopusta za tekoče koledarsko leto, pa čeprav jih je bil delodajalec skladno z 2. odstavkom 160. člena ZDR-1 o tem dolžan obvestiti najpozneje do 31. marca. Prav tako opozarjamo na neurejeno sistemizacijo delovnih mest ter neurejeno izplačilo dodatkov za delo v manj ugodnejših pogojih na določenih oddelkih, kjer kljub pozivom po odpravi nepravilnosti zaposleni še vedno niso prejeli odgovorov.
 
 


Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke