SPUKC SPUKC

Novica

UKC Ljubljana - Predsednik sveta zavoda ali zavaja vlado ali pa je sam zaveden

Vedno znova se v javnosti in medijih navajajo argumenti, s katerim naj bi v.d. generalnega direktorja UKC Ljubljana g. Andrej Baričič prepričal večino v svetu zavoda, vključno s predsednikom sveta zavoda g. Tomažem Glažarjem, da se ga imenuje na mesto generalnega direktorja, in sicer argumenti, kot so predvsem strokovnost in nekateri že izpeljani ukrepi, med njimi v medijih najbolj izpostavljeno evidentiranje prihodov in odhodov zaposlenih. Kot je g. Glažar v izjavi 22.10.2015, takoj po izvolitvi g. Baričiča za v.d. direktorja, povedal : »so, prvič doslej, v času njegovega (Baričičevega) vedejevstva vsi zaposleni postali povsem enakopravni pri merjenju prihoda in odhoda na delo« (Vir: delo.si). Pa vendar v SPUKC opozarjamo, da je ta izjava zavajajoča, saj ukrep evidentiranja prihodov in odhodov takrat še ni bil dokončno izpeljan niti se še danes ne izvaja na ustrezen način.

Na podlagi preverjenih podatkov v SPUKC – Sindikatu zdravstva Slovenije opozarjamo, da je bil edini ukrep, ki ga je g. Baričič v svojem kratkem mandatu vedejevstva glede evidentiranja prisotnosti uspel izpeljati, ta, da je dne 21.9.2015 objavil sklep, ki je stopil v takojšnjo veljavo in s katerim je bilo sklenjeno, da morajo vsi zaposleni registrirati svojo prisotnost na terminalu za elektronsko registracijo delovnega časa. A da ne bo pomote, ta isti ukrep je dne 19.1.2015 sprejel že njegov predhodnik g. Simon Vrhunec, ko je s sklepom kolegija generalnega direktorja UKCL odredil, da morajo vsi zaposleni, ki že imajo kartice za registracijo, pričeti z registracijo s 1.2.2015. Torej?
 
Projekt elektronskega evidentiranja prisotnosti na delu se v UKCL Ljubljana uvaja že od leta 2012 ter gre zgolj naključju pripisati, da se je zaključeval ravno v času izvolitve novega generalnega direktorja, pri čemer pa se je dejansko zaključil šele teden dni kasneje. Glede na to, da niti v času sprejetja sklepa g. Vrhunca niti v času sprejetja sklepa g. Baričiča kartic za registracijo še niso imeli vsi zaposleni, v SPUKC - Sindikatu zdravstva Slovenije pozivamo predsednika sveta zavoda UKC Ljubljana k dodatnemu pojasnilu prej omenjene izjave o izpeljanem ukrepu enakopravnosti zaposlenih pri evidentiranju prihodov, pred vsem pa nas zanima: kdo bo odgovarjal in kakšen je namen takšnega zavajanja javnosti? Ne moremo se namreč znebiti občutka, da se že od samega začetka izbire novega direktorja »favorizira določenega kandidata«, tudi s pomočjo sveta zavoda. Prosimo, popravite nas, če se motimo...


Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke