SPUKC SPUKC

Novica

SVS - Sindikalist Branimir Štrukelj v parlamentu redno zaslišuje kandidatke za ministrice

V celoti objavljamo novico, ki jo je danes v javnost posredoval Sindikat vojakov Slovenije (SVS) in neposredno nakazuje na to, kar v SPUKC trdimo že od samega začetka, da imajo določene poklicne skupine v javnem sektorju, preko svojih sindikatov, sindikalnih central in političnih povezav, očitno privilegiran položaj v državi in so si s tem v preteklosti izborile boljši položaj v primerjavi z drugimi. Še posebej opozarjamo na status predstavnikov podpornih služb javnega sektorja (plačna skupina J), ki naj bi jih zastopali vsi sindikati in sindikalne centrale, a jih pravzaprav na državni ravni ne zastopa nihče! Tako razen »vljudnostnih pozivov« po ureditvi statusa, ki so v zadnjih časih tudi na račun pritiskov našega sindikata, vse bolj »popularni« med sindikalisti, na državnem nivoju ni bilo narejeno nič!

Sindikat vojakov Slovenije je opozoril predsednika Državnega zbora dr. Milana Brgleza na redno nezakonito prakso zasliševanja kandidatk za ministrico, medtem ko njihovemu predstavniku to ni bilo dopuščeno, kot je edino pravilno.

Branimir Štrukelj, ki med drugim tudi trdi, da predstavnik Sindikata vojakov Slovenije Gvido Novak na pogajanjih za kolektivno pogodbo za javni sektor ne more govoriti, ker ta sindikat ni v nobeni od pogajalskih skupin, si sam redno jemlje pravico do zasliševanja kandidatk za ministrico v parlamentu, čemur smo bili priča tudi na včerajšnjem zaslišanju Maje Makovec Brenčič.

Z dopisom, ki ga v izvirniku objavljamo v povezavi spodaj, smo opozorili predsednika Državnega zbora DZ RS na nedopustno prakso v parlamentu

Na včerajšnjih zaslišanjih kandidatk za ministrico pred pristojnima odboroma za izobraževanje, znanost, šport in mladino ter obrambo se je ponovila že ustaljena praksa na Odboru za izobraževanje, znanost, šport in mladino, da predstavnik sindikata zaslišuje kandidatko za ministrico. V času zdajšnjega sklica Državnega zbora je Branimir Štrukelj na zaslišanju pred pristojnim delovnim telesom dozdajšnje vse tri kandidatke nemoteno zasliševal in očitno je to v tem odboru postala že ustaljena praksa.
 
Zaradi že videne prakse v drugem odboru je med včerajšnjim zaslišanjem na Odboru za obrambo želel postaviti kakšno vprašanje kandidatki za ministrico za obrambo tudi predstavnik Sindikata vojakov Slovenije, a mu tega predsedujoči odboru Peter Vilfan ni dovolil in tako je po našem mnenju edino pravilno.

Predsednika Državnega zbora smo pozvali, da zagotovit spoštovanje Poslovnika Državnega zbora v vseh delovnih telesih ali na novo določi oz. poenoti postopke zasliševanj kandidatk in kandidatov za ministrice in ministre v vseh odborih.
 
Predsednica Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino mag. Mirjam Bon Klanjšček je po našem prepričanju nedvomno že najmanj trikrat kršila 230. člen Poslovnika Državnega zbora s tem, ko je dopustila zasliševanje kandidatk za ministrico glavnemu tajniku SVIZ-a Branimirju Štruklju, ki po našem vedenju še ni poslanec in s tem morebiti član kakšnega odbora.
Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke