SPUKC SPUKC

Novica

SPUKC vsakemu članu zagotavlja odvetnika - ne bojte se zaščititi svojih pravic

Zaradi vse večjega števila klicev in vprašanj, povezanih s pravno zaščito zaposlenih na delovnem mestu, ponovno obveščamo vse zaposlene v UKC in širše, da z včlanitvijo v Sindikat podpore UKC pridobite široko pravno zaščito ARAG, ki krije tako stroške odvetnikov kot tudi morebitnih tožb oz. pravnih zastopanj v sodnih postopkih in morebitnih sporih. Če ste v sporu z delodajalcem oz. z nadrejenimi zaradi premestitve, neizplačanih nadur, ste žrtev mobinga, ste kazensko ovadeni zaradi dela, ste doživeli napad na delovnem mestu, ste imeli v času službene vožnje prometno nesrečo ali potrebujete zgolj nasvet pri odvetniku bodisi zaradi službenih bodisi zaradi osebnih zadev, ne oklevajte in se ne bojte zaščititi svojih pravic!  

Zadnji aktualni dogodki v naši največji zdravstveni ustanovi v Sloveniji namreč nakazujejo na to, da se odgovornosti iz vodstvenih in sistemskih struktur prenašajo na zaposlene – posameznike, ki zgolj opravljajo delovne naloge v skladu z navodili in dolžnostmi, pri čemer pa za njihovo varnost in pravno zaščito ni poskrbljeno. Stiska in stres, ki ga doživljajo zaposleni zaradi vse večjega pritiska nanje, se žal prenašata tudi na njihovo zdravje in v medosebne odnose, zatorej svetujemo vsakemu posamezniku naj se zaščiti! 
 
Vse zaposlene pa opozarjamo, da čeprav nekateri sindikati promovirajo »brezplačno pravno pomoč« za svoje člane v smislu »možnosti osebnega posveta s pravnikom«, gre po mnenju SPUKC v tovrstnih primerih velikokrat za zavajanje in dajanje lažnega občutka varnosti. V potrditev temu govori tudi npr. podatek enega od sindikatov, da je osebni posvet članom na voljo enkrat mesečno v terminu štirih ur. Že preprosti izračun namreč pove, da bi v primeru, če bi imel ta sindikat 1.000 članov in bi vsak izmed članov želel izkoristiti osebni pravni posvet, pri čemer bi le-ta trajal npr. 30 minut, na leto lahko tak pravni posvet izkoristilo zgolj 96 članov, oz. povedano drugače, če bi hoteli tak pravni posvet izkoristiti vsi člani, bi zadnji prišel na vrsto šele po 10 letih. Poleg tega razna zastopanja zaposlenih na sodiščih v morebitnih pravnih sporih, kritja stroškov tožb in drugih pravnih zadev ter pomoč tudi pri osebnih pravnih težavah v tem primeru niso predvidena.
 
SPUKC nasvet: POSKRBITE ZASE ŠE DANES! Nikar ne pričakujte, da bodo to za vas storili drugi! 


Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke