SPUKC SPUKC

Novica

UKC Ljubljana - Sistem se podira, krivi pa so zdravniki, medicinske sestre, zaposleni, pacienti in zdaj tudi mediji.

V SPUKC javno sprašujemo predsednika vlade in poslance, ki še vedno, kljub dvema interpelacijama, podpirajo delo zdravstvene ministrice Milojke Kolar Celarc, kaj vse se mora še zgoditi, da bodo končno prisluhnili stroki, zaposlenim in pacientom ter vzpostavili red v zdravstvu – še posebej v UKC Ljubljana?

Aktualni dogodki v UKC Ljubljana, nezadovoljstvo zdravnikov in napoved stavke ter vlaganja tožb kuharjev, bolničarjev, strežnic in administrativnih delavcev zaradi dlje časa trajajočega ne izplačevanja (opravljenega) nadurnega dela zaradi prikazovanja manjše izgube zavoda, ter neizpolnjevanje obljub ministrice glede plačila za opravljena dela na enkratnem programu za skrajševanje čakalnih vrst, jasno kažejo, da se zadeve ne urejajo ampak zgolj še stopnjujejo!

Sistem se podira, krivi pa so zdravniki, medicinske sestre, zaposleni, pacienti in zdaj tudi mediji.

Dežurnih krivcev za stanje v UKC Ljubljana (in drugod v zdravstvu) je zmanjkalo. Ministrica svojega dela očitno ne zmore opravljati dobro in ne zna urediti razmer tako, da bi se v UKC vzpostavilo okolje, v katerem bodo lahko zaposleni strokovno in motivirano opravljali svoje delo in se bodo pacienti počutili varne. Ne zmore postaviti vodstva, ki bi uspešno vodilo naš največji zdravstveni zavod v Sloveniji. In ne zmore zdravstvu in ljudem, ki delujejo v njem, povrniti ugleda, ki so ga izgubili za časa njenega ministrovanja.

Zato pozivamo vlado, naj preneha ščititi interese posameznikov na vodstvenih položajih in prične ščititi interese zdravnikov, medicinskih sester, podpornega osebja in najpomembneje: pacientov!


Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe in zagotavljanje funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.Dovoli piškotke